Szórakozás

5 ok, amiért ma is mindenki ismeri a 90 éve született Marilyn Monroe-t

Ma lenne 90 éves minden idők egyik legnőiesebb nője, az örök szexszimbólum, a legszőkébb szőkeség, Marilyn Monroe.

A drámaian korán, mindössze 36 évesen elhunyt színésznő- énekesnő Norma Jeane Mortenson néven, 1926. június 1-jén látta meg a napvilágot Los Angelesben, és ugyanott is halt tragikus halált, aminek pontos körülményei máig tisztázatlanok. A három férjet elfogyasztó, több mint harminc filmben szereplő ikon szexbálvány imidzse bőven halálán túl is fennmaradt, hiszen még most, 54 évvel öngyilkossága után is mindenki ismeri nevét és az arcát.

Hogy miért lehet ez így? Megpróbáltuk összefoglalni, mi az, ami talán mindenki számára szerethetővé tette Marilynt.

1. Senki más nem tudta volna ennyire elbűvölően énekelni azt, hogy “I Wanna Be Loved By You”.

2. Ki másról készülhettek volna ennyire szexi képek úgy, hogy közben mégis egyfajta egyszerűséget és buja nőiességet sikerült sugallnia? Na de mit is ragozzuk: gyönyörű volt!

Galéria
Fotó: Facebook/ Marilyn Monroe

3. Olyan mondatok hagyták el a száját, amiket a 21. század nőinek (és férfiainak!) is érdemes fontolóra venniük.

“Minden nőnek, aki kövérnek tartja magát, mert nem nullás a mérete, üzenem, hogy csodálatosak és a társadalom torz.”

“Senki sem mondta nekem kicsiként, hogy csinos vagyok. Minden kislánynak kell mondani, hogy szép, még akkor is, ha nem az.”

“Nem számít a nemi identitás, ha szeretet van benne.”

4. Köszönhetjük neki (is) a nagysikerű Van, aki forrón szereti című filmet, amiért Golden Globe-bal is jutalmazták. Nem csak énekelt benne:

5. Komoly szerepe volt a világ egyik talán legismertebb magazinjának sikerében. Persze, hogy Marilyn-nel készült el az első Playboy címlap.

1953.
1953.

Kommentben mindenképp írják meg nekünk, mi az az ok, amiért önök is emlékeznek a szomorúan rövid – de annál maradandóbb – pályát maga mögött tudható Monroe-ra, aki tulajdonképpen még ma is élhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik