Kultúra

Kitiltották Justin Biebert Kínából

A hatóságok az előadóművészet megtisztításával indokolták a lépést.

Megtiltották a kínai hatóságok, hogy színpadra álljon az országban Justin Bieber.

A döntést a kínai előadóművészet megtisztításával indokolták.

A pekingi kulturális hivatal válaszolt egy rajongónak, aki a kanadai énekes kitiltásának okát firtatta. Azt írták neki, hogy Bieber tehetséges énekes, de számos alkalommal helytelenül viselkedett, mind a társasági életben, mind egy korábbi kínai fellépésén, amivel felháborította a közvéleményt. Azt a hivatal nem közölte, hogy konkrétan mi verte ki a biztosítékot, azt viszont lehet tudni, hogy 2013-ban felháborodást váltott ki, amikor kínai turnéján az énekes testőrei vállán cipeltette magát a Nagy Falon.

A kulturális hivatal reményét fejezte ki, hogy a 23 éves Bieber magatartása javulni fog, ahogy felnő, és újra méltó lesz arra, hogy a közönség elé álljon.

Korábban más világhírű zenészeket kínai fellépését is megtiltották, igaz, ennek politikai okai voltak: a Maroon 5 azért nem koncertezhet az országban, mert a zenekar billentyűse születésnapi jókívánságait küldte a dalai lámának, az Oasis pedig azért nem, mert Noel Gallagher részt vett egy New York-i koncerten, amelyen Tibet függetlensége mellett álltak ki. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik