Kultúra

Idris Elba új szintre emeli a lövöldözést a Setét Toronyban

Ebből ad látványos ízelítőt a filmadaptáció új kisfilmje, amelyben még a nagy Stephen King is felbukkan.

Az Ezüst Medvével kitüntetett és BAFTA-díjra is jelölt Nikolaj Arcel rendezésében készül a The Dark Tower című fantasy akció- és kalandfilm, amely Stephen King regényciklusát: A Setét Tornyot fogja feldolgozni.

Az irgalmatlanul látványosnak ígérkező produkcióhoz a májusi első előzetes után most egy ahhoz hasonlóan penge kisfilm érkezett, amelyben Idris Elba és Matthew McConaughey mellett a nagyszerű King is megszólal. Az írólegenda röviden elmondja, mennyire fontos neki ez a történet és amellett, hogy örül a filmadaptációnak, azzal is nagyon elégedett, hogy Elba alakítja a hős Roland Deschaint. Ez mondjuk némiképp ironikusan hangzik tőle, hiszen a könyveiben Deschain egy Clint Eastwoodot idéző fehér pasas, miközben Elba ugyan tényleg klassznak ígérkezik a szerepben, de mégiscsak színes bőrű.

A népszerű King-könyveket némi módosításokkal feldolgozó A Setét Torony hőse a revolverzsonglőr Deschain lesz, aki a valamennyi létező és lehetséges világ középpontját jelentő tornyot védelmezi a Walter O’Dim nevű fekete ruhás férfitól (McConaughey). Az adaptációban a Golden Globe-nyertes Elba és a szintén Arany Glóbusszal, illetve Oscar-díjjal kitüntetett McConaughey mellett Katheryn Winnick, Dennis Haysbert, Abbey Lee, Jackie Earle Haley és Fran Kranz alakítják a mellékszereplőket.

A Setét Torony egy nappal az amerikai bemutató előtt: július 27-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik