Kultúra

Jake Gyllenhaal ismét akkorát játszik, hogy az Oscarért kiált

A Stronger című drámában egy férfit alakít, aki a bostoni robbantásban elvesztette mindkét lábát. Trailer.

A főleg vígjátékokban utazó David Gordon Green rendezésében készül a Stronger (Erősebb) című dráma, melyet a valóban létező Jeff Bauman életrajzi könyve ihletett. A produkcióhoz megérkezett az első előzetes, amely alapján sanszos, hogy a következő díjszezon egyik nagy esélyesével van dolgunk.

A Strongerben az időről időre megdöbbentő fizikai átalakulásokkal és zseniális alakításokkal jelentkező Jake Gyllenhaal formálja meg Baumant, aki 2013-ban a bostoni maraton befutójánál várta barátnőjét, amikor a közelében felrobbant egy pokolgép. Noha a merénylet következtében Bauman térd alatt elveszítette mindkét lábát, tudott segíteni a rendőröknek és azonosította az egyik robbantót. Ennek következtében pedig ha akarta, ha nem, hősként kezdték el ünnepelni, mialatt a nyomorúságával és a családi életének válságával is meg kellett küzdenie. Életének ezt a periódusát dolgozza fel a film.

A főszerepben brillírozó Gyllenhaal mellett a hozzá hasonlóan korábban Oscarra is jelölt Miranda Richardson, továbbá Clancy Brown és a Sötét árvákból (Orphan Black) is ismert Tatiana Maslany játssza a fontosabb szereplőket. A Stronger szeptember 22-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik