Kultúra

Mi a teendő, ha minden egyes nap meggyilkol egy para álarcos alak?

Erre a kérdésre keresi a választ a Boldog halálnapot! című horror főhősnője, aki ugyanazt az egyetlen napot éli újra és újra, ami a halálával végződik. Idétlen időkig horrorverzió - trailer.

Az Idétlen időkig alapötletét a végtelenségig lehet variálni, ugye, láttunk már belőle pár verziót, Tom Cruise nem olyan régen került időhurokba, de magyar verzió is készült a közelmúltban. Most pedig itt egy friss darab, ezúttal horrorköntösben. A Happy Death Day, avagy Boldog halálnapot! című moziban a meglehetősen érdekes nevű főhős, Tree (???) egy srác koliszobájában ébred, kissé zavartan, átjut a campuson, hazaér, eltelik a napja, este buli  van, szóval semmi olyasmi, ami egy egyetemista életében ne lenne átlagos – eltekintve attól, hogy szegény Fácskát az esti partikázás közben lehenteli egy bizarr, bohócszerű álarcot viselő alak.

Ám meg nem hal: amint a gyilkosa végrehajtja rajta a halálos ütés/rúgás/vágás/szúrás/robbanást, felébred, ugyanabban a koliszobában, és indul az egész procedúra elölről, újra és újra, a tulajdonképpeni gyilkosságig kottázhatóan megegyező elemekkel. Egy ideig Tree megpróbálja arra felhasználni az ismétlődéseket, hogy kicselezze gyilkosát, ám ez sosem sikerül, és rájön: alighanem az lenne a cél, hogy kiderítse, ki és miért akarja eltenni láb alól. A horrorfanoknak jó hír. hogy a filmet itthon is bemutatják, éspedig ez év november 16-án.

Olvasói sztorik