Eszenyi Enikő (Eszenyi Enikő)
Kultúra

Díjeső a Vígszínházban

Esze­nyi Enikő ­ad­ta át az évad­zá­ró tár­su­la­ti ülé­sen a ki­tün­te­té­se­ket.

A Pesti Szín­ház­ban tar­tott évad­zá­rón Esze­nyi Enikő ér­té­kel­te a 121. éva­dot, amelyben több mint 400 ezer néző látta a 694 elő­adá­st. A teátrum honlapján közölte, hogy a tár­su­lat leg­töb­bet ját­szó szín­mű­vé­sze Feszt­ba­um Béla lett (238 elő­adás­), a má­so­dik Csapó Attila (198 elő­adás), a har­ma­dik Ki­rály Dá­ni­el (190 elő­adás), a ne­gye­dik Gados Béla és Wun­derlich Jó­zsef (185-185 elő­adás) előtt.

„A kis­csil­lag is csil­lag díj” em­lék­gyű­rűjét – amit Szat­má­ri Ist­ván, a ­szín­ház egy­ko­ri színészének em­lé­ké­re fe­le­sé­ge ala­pí­tott – Igó Éva ve­het­te át.

A Har­sá­nyi Zsolt-em­lék­dí­jat Rad­nóti Zsu­zsá­nak ítél­te a ku­ra­tó­ri­um.

A Var­sá­nyi Irén-em­lék­gyű­rűt, amit két­éven­te osztanak ki a szí­nész­nők kö­zt, Szi­lá­gyi Csen­ge kapta.

Esze­nyi Enikő a Roboz Imre Mű­vé­sze­ti Em­lék­dí­jat idén Feszt­ba­um Bé­lá­nak adta át.

Az Ajtay An­dor-em­lék­dí­jat a zsűri Ha­lász Ju­dit­nak és He­ge­dűs D. Gé­zá­nak ado­má­nyo­zta.

Az igaz­ga­tó kre­a­tív al­ko­tó­mun­ká­jáért, ki­emel­ke­dő mű­vé­szi tel­je­sít­mé­nyéért Vígszínház-díjjal jutalmazta Haj­duk Ká­rolyt. Esze­nyi Enikő az évadzárón azt mondta a tár­su­la­ti lét­ben hisz.

A tár­su­lat­ban, amely közös munkával, gon­dol­ko­dás­sal az új ge­ne­rá­ció tag­ja­it a szín­ház osz­lo­pos mű­vé­sze­i­vé neveli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.