Kultúra

Te hol állítanád le a bántalmazást?

24.hu
24.hu

2017. 06. 07. 16:04

Korábban a témában:

Hol kezdődik a bántalmazás egy párkapcsolatban? Csak a fizikai erőszak megengedhetetlen, vagy már az érzelmi zsarolás is? Van-e olyan pont, amikor kívülről is kötelességünk beleszólni mások életébe? Kényes kérdések ezek, amelyeket gyakran szőnyeg alá söprünk a hétköznapok során. Sok-sok frusztráció, bizonytalanság és szégyenérzet lengi őket körül, ami gyakran elnémítja az áldozatokat, és a környezetüket is arra készteti, hogy ne ismerjék fel az egyértelmű jeleket. Épp ezért fontos erről minél többet beszélni, hogy mindenki tudatosítsa magában, mi az a határ, amit senki nem léphet át, még az sem, aki azt állítja, mindennél jobban szeret minket.

Erre próbálja felhívni a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vodafone új, rendkívül hatásos kampányvideója is, amely alaposan kimozdít minket a passzív nézői szemszögből. Kellemetlen jeleneteket látunk egy pár mindennapjaiból, ahol végigskálázva a bántalmazás különböző formáit a féltékenységtől, a megszégyenítésen keresztül, a fenyegetésig és üvöltözésig. Ott kell megállítanunk a videót, ahol már vállalhatatlannak érezzük azt, ami történik. Eddig 25 ezer ember osztotta meg a véleményét egy kattintással, legtöbbjük már rögtön az elején, az elszámoltatásnál tüntetőleg leállította a videót.

A filmet az ACG Reklámügynökség készítette.

Aki érintve érzi magát, az egyből segítséget is kaphat a kampány tanácsadó oldalán, ahol a segélyszervezet szakértőit és pszichológusait kérdezheti anonim módon.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.