Kultúra

Két világmegmentés között drogfutárként bohóckodik Tom Cruise

Az American Made című akcióthrillerben, amely az USA történetének legpimaszabb csempészéről fog szólni. Trailer.

A holnap határa után második közös filmjét készíti Tom Cruise és Doug Liman rendező, akik az American Made című akcióthrillerben a hírhedt Barry Seal történetét dolgozzák fel. A megtörtént események alapján forgatott produkciónak kijött az első előzetese, amely egy mozgalmas és komikus filmet ígér.

Az akciófilmben Cruise alakítja Sealt, aki a CIA-nek, az amerikai kábítószerellenes hivatalnak (DEA) és a legendás Pablo Escobar drogbárónak is dolgozott drogot és fegyvereket szállító pilótaként. Azt már a trailerben is láthatjuk, hogy Seal eredetileg a Medellín kartell pilótája volt, de miután a CIA-nál felfigyeltek “tehetségére”, a hírszerzés is elkezdte alkalmazni. A csempész kannabiszt és kokaint szállított Dél-Amerikából az Államokba 1976 és 1984 között. Hogy elkerülje a börtönt, hajlandó volt együttműködni a hatóságokkal, amely majd a filmben is látható kalandokba és szorult helyzetekbe sodorta Sealt.

A készülő film már két éve, forgatásakor a címlapokra került, mert a produkció egy kisgépe vélhetően a rossz idő miatt lezuhant Kolumbiában, a személyzet két tagja életét vesztette, egy harmadik pedig súlyosan megsérült. Cruise abban az időben szintén dolgozott a produkción, de nem volt a gépen. A Universal tavaly változtatta meg a film címét és premierjének időpontját, így a korábbi Mena helyett American Made címmel kerül a mozikba az eredetileg tervezett január helyett szeptember végén.

A produkció szereplőgárdáját Cruise mellett Domhnall Gleeson, Sarah Wright, Lola Kirke, Jesse Plemons és Caleb Landry Jones alkotja. Az American Made augusztus 17-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik