Kultúra

Ha a Veszélyes faszfejjel akarsz pörögni miután lelazultál a Sör és Fűtől, irány a Kolorádó

Idén második alkalommal fogadja be a lelazulni vágyó fővárosiakat a budai hegyek egy kis szeglete a Nagykovácsi úttól megközelíthető Sztrilich Pál Cserkészpark helyén a Kolorádó fesztivál. A tavaly induló kezdeményezés legfőbb szempontja az volt, hogy olyan előadókat állítson színpadra, akik messze távol vannak a konzum zenei kínálattól és elérhető áron, családias hangulatban rántsák ki a valóságból az idelátogatókat. A felhozatal ezúttal sem hazudtolja meg az ígéreteket, a legérdekesebb zenekarok közül válogattunk.

Platon Karataev
06.07. szerda, 20:00 – Gólya udvar

A Platon Karataev ugyan csak tavaly alakult, de első EP-jük már elég volt az, hogy rövidtávú sikereket érjenek el. Az indie-folk műfajban alkotó kvartett már túl van jó néhány koncerten, bekerültek a Kikeltő döntőjébe és az alábbi dallal megjárták az angol és német Spotify listákat.

Felső Tízezer
06.07. szerda, 22:00 – Gólya udvar

Két évvel ezelőtti első nagylemezük után idén májusban jelentkeztek az Új városok épülnek című EP-vel, ami továbbra is elsősorban az útkereső huszonéveseket veszi célba és amit nem sokkal később a Nem tudok lejönni rólad című számhoz készült klippel is megtámogatott a banda.

Dj Bootsie Live Band
06.08. csütörtök, 21:45 – OTP Junios Székelykapu Színpad

A fesztiválon előadók közül az egyik legrégebbi fellépő, hiszen Dj Bootsie talán leghíresebb Horseriders towards the abyss című száma már tizenhárom éves. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Solymosi Vilmos aka Dj Bootsie képes megújulni, hogy még ennyi év után keresett előadó úgy a filmes/színházi világban mint a könnyűzenében. Három éve például ez a klip zavarta össze a hazai underground fogyasztóit.

Sör És Fű
06.08. csütörtök, 20:30 – Csűr

A Sör És Fű (SÉF) azon kevés magyar hip-hop együttes közé tartozik, akik képesek voltak túlélni mindössze két albummal ezidáig, noha már 2009 óta léteznek ráadásul a második album “csak” tavaly jött ki.

Volkova Sisters
06.09. péntek, 22:30 – OTP Junior Székelykapu Színpad

A leginkább az Esclin Syndóból ismert Berger Dalma nevével fémjelzett Volkova Sisters, ami már 2011 létezik. Legutóbbi lemezük 2015-ben jelent meg Holiday címmel, azóta pedig többek között Mundruczó Kornél Fehér isten című filmjében is megjelentek.

A.K.P.H + GNÚ
06.09. péntek, 21:00 – Gólyaudvar

A SÉF-hez hasonlót csak az AKPH tudott művelni, hiszen ha tetszik ha nem, leghíresebb hip-hop duónak hivatalosan csak két albuma jelent meg és szintén fellépnek a Kolorádón a Gnú zenekarral kiegészülve.

Magamura
06.10. szombat, 22:30 – Csodaszarvas színpad / Bar72

A Magamura egy olyan különleges dj-párost takar, akik nem elsősorban a táncos, csilli-villi diszkót szolgáltatják, hanem valamivel “elvontabb”, nehezebben befogadható, mégis kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas elektronikus zenét.

Veszélyes faszfej
06.10. szombat, 21:00 – Csodaszarvas színpad / Bar72

A punk szerelmesinek sem kell csalódniuk, a beszédes nevű Veszélyes faszfejek az FB-adatlapjuk szerint már 1954 óta működnek, így egy jól bejáratott, ízig-vérig “turbopop” koncertre számíthatunk.

A fentieken kívül még sok olyan előadó is lesz, akik semmiképp nem hiányozhatnak egy hazai underground-fesztiválról mint a Middlemist Red, a Mayberian Sanskülotts, Barkóczi Noémi, az Anima Sound System és személyes kedvencünk, a (Halál;orgazmus) is ott lesz. További programokért is infóért katt ide.

(Halál;orgazmus)
06.10. szombat, 19:00 – Gólya udvar

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik