Kultúra

Új előzetest kapott Mundruczó szuperhősös bevándorlófilmje

Rövidesen a hazai mozikba is megérkezik a cannes-i filmfesztiválon bemutatkozott Jupiter holdja.

A múlt vasárnap véget ért 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be a Mundruczó Kornél rendezésében készült Jupiter holdja című filmet. Az Arany Pálmára is esélyes versenyfilm végül nem kapott díjat, de az eredeti történetével és a fantasztikus látványvilágával felkeltette a filmszakma figyelmét. A jövő héten a magyar mozikba is befut, ezért most kijött hozzá egy új, második előzetes.

A menekültek európai forradalma Magyarországon indul
Mundruczó Kornél Jupiter holdja című filmje épp annyira szól a menekültkérdésről, mint az egyéni megváltás lehetőségéről. Helyszíni tudósításunk Cannes-ból.

A Jupiter holdja egy olyan világban játszódik, ahol elveszítettük az erkölcsi kapaszkodókat. Korunk Európájában, olyan sorsfordító helyzetekben, mint a menekültválság nincs iránytűnk ahhoz, hogy hogyan kell helyes döntéseket hozni. A történet elején egy menekülő fiút, Aryant, meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre, amiben eddig hitt.

A Mundruczó-film forgatókönyvét Wéber Kata írta, a főszerepet a Színház- és Filmművészeti Egyetem tavaly végzett hallgatója, Jéger Zsombor alakítja, de feltűnik Cserhalmi György és Balsai Móni is. A menekülttábor orvosát Merab Ninidze játssza.

A Jupiter holdja június 8-tól, azaz jövő csütörtöktől lesz látható a magyar mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik