Kultúra

Egy bizarr tanulmány szerint az egészségtelen étrendtől válik valaki homoszexuálissá

De nyugalom, az egészséges étrenddel újra heteroszexuális lehet mindenki! Itt a döntő bizonyíték, hogy tényleg lehet agy nélkül élni.

Az LMBTQI-témákkal foglalkozó Pink News postaládájába nemrég eljutott 56 oldalas tanulmány szerzője, a saját bevallása szerint klinikai szakpszichológusként az Albániai Egyetemen mesterdiplomát szerzett – de LinkedIn-adatlapja szerint korábban a Kodolányi János Intézetben magyar nyelvet és irodalmat is tanult (!), sőt, az ELTE-n egy jogi diplomát is bezsebelt – Rita Strakosha legalábbis ezt állítja.

A nő Modern Diet and Stress Cause Homosexuality, azaz A modern diéta és a stressz okozza a homoszexualitást címmel megjelent elmélethalmazát előbb az Amazon online könyvesboltjában publikálta, de az állítólagos hirtelen felzúdulás miatt eltávolította, és saját honlapján tette elérhetővé.

Rita Strakosha

Az írás szerint egyértelműen a modern étkezési szokások tehetők felelőssé a homoszexualitás kialakulásáért:

„A homoszexuálisok [gyakran esznek] nagy mennyiségű, magas glikémiás indexű ételeket és zsírt, illetve kiegyensúlyozatlan, szénhidrátgazdag az étrendjük. Számos kutatás mutat rá a homoszexuálisok közt egyre nagyobb méreteket öltő túlsúlyosságra.”

Baj lesz ebből!

Sőt, a szénsavas üdítők sem segítenek:

„A meleg férfiak, illetve leszbikus, vagy biszexuális nők több cukros üdítőitalt fogyasztanak, mint a heteroszexuális társaik.”

Igen, az ott egy doboz cukros és szénsavas üdítőital.

„A magas kalóriatartalmú étrendekhez, illetve alkoholos italokhoz való hozzáférés korábban csak egy szűk elitréteg számára volt elérhető. A homoszexualitás abban a rétegben gyakoribbnak tűnik.”

Ezekből a láthatóan nem túl biztos lábakon álló állításokból Strakosha jóval mélyebb következtetéseket is levon, mint amit józan ésszel felérhetnénk – többek közt azt is, hogy az alkoholról, cukorról, zsírokról, fagyasztott termékekről, fűszeres ételekről, citrusfélékről (?) és szénsavas italokról való lemondás, valamint a mesterséges fények használatának nélkülözése (mert nem hiába ment le a nap!) esetén „megelőzhető a homoszexuális érdeklődés visszatérése”, az egészséges, cukormentes diéta, a magas glikémiás indexű ételek fogyasztásának visszaszorítása, illetve rendszeres és mély alvás pedig teljesen „meggyógyítja” a homoszexualitást.

Legközelebb egy kanállal kevesebb Erős Pistát tegyünk abba a gulyáslevesbe!

A dolgozat közepén a szerző még egy sor kora XX. századi elméletet is előhúz a könyvtárak raktárainak mélyéről, és lefújja róluk a port, majd tényekként dörgöli az olvasó orra alá a két világháború közti, illetve ötvenes évekbeli kutatásokat. Idézzük a legbizarrabb részeket:

„E. L. Abel szerint a húszas évek folyamán több klinikai szakorvos (Joel és Frankel, 1924) állította, hogy a tartós kokainfogyasztás egy heteroszexuálist homoszexuálissá változtathat. Az ötvenes és hatvanas években Lawrence Hatterer a drog- és alkoholfogyasztást a homoszexualitás kiváltó okai közt azonosította. Állítása szerint negyvenöt százalékban sikert ért el a betegei heteroszexuális viselkedésének erősítésében. Több, mint hatszáz homoszexuálist kezelt.”

Mindez persze még távolról sem elég, hiszen egy Han-dinasztia korában élt kínai spiritualistát, Liu Csinget is idézi, aki szerint tavasszal a férfiak minden harmadik nap engedhetnek csak meg maguknak egy ejakulációt. A nyári, illetve őszi hónapokban ugyanez a szám csak havi kettő lehet, télen pedig a legjobb felhagyni a dologgal, mivel „egyetlen téli ejakuláció százszor ártalmasabb, mint egyetlen tavaszi.”

A Han-dinasztia egyébként 220-ban,

közel kétezer évvel ezelőtt

ért véget, és ez volt Kína történelmének első, hosszú életű császári dinasztiája.

A nyelvtani hibáktól egyáltalán nem mentes, angol nyelvű szöveg teljes egészét itt érheti el, feltéve, ha még több bizonyítékot szeretne látni annak bizonyítására, hogy agy nélkül igenis lehet élni.

Fotó: Gazetadita, Alejandro C, Breville USA, Mr. TinDC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik