Közélet

Melegellenes, putyinista szervezet rendezvényét támogatja a magyar kormány

Május végén rendezik a magyar fővárosban a World Congress of Families tizenegyedik éves nagygyűlését. A szervezet első ránézésre a családbarát álca mögé próbál bújni, de – ahogy az Átlátszó Oktatás írásából is kiderül – közben olyanokat mondanak, hogy „a melegek felelősek a Holokausztért. Több eseményüket a Parlamentben tartják meg.

A WCF egy amerikai szervezet, a természetes család eszméjét próbálják hirdetni, az általuk nem természetesnek (egyedüli szülő, nagyszülők általi nevelés, egynemű szülők, satöbbi) tartott ellenében, partnerhálózatai évente elérik a 60 milliárd forintot. A lobbierejük sem csekély, jelen vannak az ENSZ-ben és Afrikában is, hatásuk volt több LMBT-ellenes törvényre is.

Rendezvényeik gyakori felszólalója Scott Lively, aki a homoszexualitás nyilvános megjelenítésének büntethetőségét próbálta megérvelni tíz éve, később pedig az ugandai LMBT-ellenes törvény létrehozásában is fontos szerepe volt. Szerinte a melegek felelősek a ruandai népirtásért és a Holokausztért is, ebből pedig levezette, hogy a náci ideológia alapja is a homoszexualitás.

A WCF elnöke Brian Brown, aki rendszerint azzal riogat, hogy normálissá kezd válni a pedofília, mert a férfi-nő kapcsolat háttérbe szorul és egy szervezett összeesküvésként tekint a „homoszexuális napirendre.”

Az orosz kapcsolat

A szervezet kifejezetten jó kapcsolatot ápol az orosz legfelsőbb körökkel, olyan politikusokkal is, akiket személyesen is szankciók alá helyeztek az ukrajnai orosz agresszió után. Larry Jacobs ügyvezető igazgató (akit 2015-ben tartóztattak le bankkártyalopás gyanújával) 2010 óta találkozgat az orosz törvényhozás tagjaival, többek között Jelena Mizulinával, akit Putyin keresztes lovagjának hívnak, mivel rendszeres benyújtója LMBT-ellenes jogszabálytervezeteknek.

2014-ben a Kremlben tartották a kongresszusukat, ahol szponzorként jelent volt Vlagyimir Jakunyin is, akit néhány éve még Putyin lehetséges utódaként emlegettek. De az elnöknek is van orosz kapcsolata, Brian Brown 2013 nyarán egy, az orosz parlament által felállított bizottság előtt tett javaslatot örökbefogadási törvények szigorítására.

A büszke magyar kormány

A májusi rendezvényre a magyar kormány igyekszik minden segítséget megadni, ugyanis Novák Katalin családügyi államtitkár elnököli a helyi szervezőbizottságot és több esemény a Parlamentben lesz.

Tehát a kormány beengedi a törvényhozás épületébe azt a szervezetet, amelyiknek a kiszivárgott levelezései alapján célja az orosz állami befolyás terjesztése mellett a kisebbségek közötti feszültségek szítását is.

Az ÁO megkérdezte a Miniszterelnökséget és az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy mennyiben tartják helyesnek a cikkünkben is ismertetett információk nyomán a további együttműködést a szervezettel. Cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik