Kultúra

Szexéhes apácák készülnek kiverni a biztosítékot a katolikus egyháznál

A The Little Hours a hetvenes években igen felkapott nunsploitation nevű műfaj felélesztésének tűnik Aubrey Plazaval a főszerepben, aki legtöbbeknek a Nagyfater elszabadulból lehet ismerős, pedig olyan Sundance-kedvenc függetlenek miatt ismert, mint a Kockázatos túra (Safety Not Guaranteed), amelyben egy időutazó után nyomozó újságírót alakít, s amelyet az a Colin Trevorrow rendezett, aki a Jurassic World elkövetéséért és a Star Wars két év múlva érkező kilencedik részéért is felel.

A Sundance-et azért is érdemes kiemelni, mert a The Little Hours is ott debütált, s ha nem is hangos, de egészen elismerő kritikákat kapott januárban. Jeff Baena rendező mondjuk nem ment messzire hozzá, csak Boccaccio Dekameronját ruházta fel még több pucérkodással és trágár beszéddel. A sztori szerint három apáca élete eléggé felfordul, amikor egy rejtélyes szökevény érkezik a kolostorukba, akiket az említett Plaza mellett Alison Brie és Kate Micucci alakít. Az egymás viselt dolgai iránt kémkedő apácák mellett feltűnik még Tommasso atya (John C. Reilly), valamint a dühös földesúr elől bujkáló Massetto (Dave Franco) is.

A hír az, hogy érkezett egy korhatáros, ún. green band trailer a filmhez, de eggyel lejjebb megnézhető a korhatár nélküli besorolású red band trailer is. A filmet az Egyesült Államokban június 30-án mutatják be, magyar forgalmazásról egyelőre nem tudni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik