Kultúra

A régi és az új Szárnyas fejvadász jobban hasonlít, mint hinnéd

Ezt igazolja az a klassz videó, amely a folytatás előzetesének snittjeit veti össze a klasszikus képkockáival.

Idén ősszel fog a mozikba kerülni a kultikus Szárnyas fejvadász (Blade Runner) folytatása: a Denis Villeneuve rendezésében készülő Szárnyas fejvadász 2049 (Blader Runner 2049), amely a hét elején megjelent első teljes előzetese alapján jó eséllyel pályázik majd az év sci-fi akciófilmje címre.

A folytatást nem kis büszkeségünkre Magyarországon forgatták, így pl. az új kedvcsinálót megelőzően már a decemberi teaserben is felbukkant az MTV székház, amely az egyéb helyszínek és a bámulatos látvány mellett ugyancsak hozzá fog járulni ahhoz, hogy a “Szárnyas fejvadász 2” hűen idézze majd a klasszikus világát. Hogy aztán ez milyen jól fog menni a produkciónak, azt remekül érzékelteti az IMDb új videója, amely az előzetes képsorait a 35 évvel ezelőtti produkció jeleneteivel veti össze. Íme:

Ránézésre tehát sok hasonlóság lesz az új és a régi Szárnyas fejvadász között, így aztán a modern vizuális effektusok mellett igazából az lesz a sequel egyik fő kérdése, hogy vajon Ryan Gosling is olyan emlékezetessé tud-e majd válni blade runnerként, mint amilyen a nagy Harrison Ford volt az eredetiben.

Az 1982-es Szárnyas fejvadászt rendezőként jegyző Ridley Scott produceri bábáskodásával készülő folytatás egy nappal az amerikai bemutató előtt: október 5-én fog a hazai mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik