Kultúra

Májusban kerül mozikba az első magyar rövidfilmválogatás

Jön az izgalmasabbnál izgalmasabb alkotásokat felvonultató Film Farm, amelynek már az előzetese is parádés.

A februárban Oscar-díjjal kitüntetett Mindenki sikerének hatására végre fókuszba kerültek hazánkban a rövidfilmek. A Film Farm egy lassan egy éve készülő projekt, amely szeretné ráirányítani a nézők figyelmét erre az eddig elhanyagolt műfajra. Az ötletgazda Borsos Miklós hazai kisfilmekből állított össze egy 2 órányi izgalmas, szórakoztató és profin kivitelezett válogatást – összesen 9 filmet, amelyek így együtt kerülnek a közönség elé.

A Film Farm válogatása előbb május 12-én, premier előtti vetítés formájában lesz látható az Art Mozik Éjszakája egyik programjaként Budapesten, majd május 18-tól országszerte megjelenik a vásznakon.

A rövidfilm műfaját a szélesebb közönséggel megismertetni és megszerettetni igyekvő Film Farm első válogatásában a 035 (Barcsai Bálint), a Sújtólég (Borsos Miklós), a Győztes (Géczy Dávid), a Három nagymamám volt (Glaser Kati), a Szupermosás (Gergely Zoli), az Epilógus (Lóth Balázs), az Előbb-utóbb (Madarász Isti), a Rend a lelke (Nyíri Kovács István, Borsos Miklós) és a Szalontüdő (Szirmai Marci) című alkotások lesznek láthatóak. Ezekből ad rövid, de nagyon klassz ízelítőt ad a Film Farm előzetese.

A Film Farm válogatását alkotó rövidfilmekről:

  • 035′ (r: Barcsai Bálint) – Frappáns groteszk az első magyar holdraszállásról.
  • Szupermosás (r: Gergely Zoltán) – Egy éjszakai műszakos autómosó különleges megbízást kap.
  • Előbb-Utóbb (r: Madarász Isti) – Háborús thriller a második világháború egy kevésbé ismert kísérletéről.
  • Epilógus (r: Lóth Balázs) – Egyre nagyobb bajba keveredő éjjeli őr egy igazi sötét pszichothrillerben.
  • Győztes (r: Géczy Dávid) – Kiöregedett, egykori olimpikon harca a saját múltjával.
  • Sújtólég (r: Borsos Miklós) – Egy bányarobbanást követően két lent rekedt bányász próbál kijutni a felszínre. Azonban a beomlott sziklákon kívül valami más is nehezíti a menekülésüket a sötétben…
  • Rend a lelke (r: Nyíri Kovács István és Borsos Miklós) – Egy rejtélyes hajnali telefonhívás, ami örökre megváltoztatja egy ügyvéd életét.
  • Három nagymamám volt (animáció, r: Glaser Kati) – Márquez-i családtörténet, meghökkentő kalandokkal és hatalmas szívvel (animáció).
  • Szalontüdő (r: Szirmai Márton) – Az egyik leghíresebb „urban legend” filmes feldolgozása.

A filmek közül a 035’-öt, az Epilógust, valamint a Három nagymamám voltot fesztiválokon kívül máshol még nem láthatta a közönség, a Sújtólégnek és a Rend a lelkének pedig ez lesz az abszolút premierje.

A Film Farmról és a vetítési ehylszínekről többet is megtudhatsz a projekt Facebook-oldalán.

Forrás: Film Farm Kft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik