Kultúra

Elek Tibor lett a Gyulai Várszínház új vezetője

gyulai-varszinhaz(430x286).jpg (gyulai várszínház, )
gyulai-varszinhaz(430x286).jpg (gyulai várszínház, )

Elek Tibort nevezték ki a Gyulai Várszínház új vezetőjének – jelentette be Görgényi Ernő polgármester a csütörtöki gyulai képviselő-testületi ülés után tartott sajtótájékoztatón.

Elmondta: három pályázat érkezett a kiírásra, a szakmai bizottság Varga Marianna jelenlegi megbízott igazgató, valamint Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus pályázatát támogatta.

A gyulai képviselő-testület 10 igen szavazattal, két tartózkodás mellett Elek Tibort választotta meg.

Elek Tibor november 1-jétől öt évig tölti be a posztot. Elmondta: a Gyulai Várszínház hagyományainak továbbvitele mellett felújítaná a történelmi drámák bemutatásának hagyományát és nagyobb teret adna a kortárs magyar drámának.

A Gyulai Várszínházról néhány nappal ezelőtt cikkeztünk. A hvg.hu derítette ki, hogy a most megválasztott Elek magyar-történelem szakos tanár, dolgozott újságíróként, könyvtárosként, számos kötete jelent meg, jelenleg a békéscsabai Bárka című irodalmi folyóirat főszerkesztője. Az előadó-művészeti törvény szerint azonban megkövetelt végzettséggel, szakmai és vezetői tapasztalattal nem rendelkezik.

Van azonban egy nagy előnye Eleknek. Őt támogatja Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, és Fekete Péter, a békéscsabai színház volt vezetője, majd művészeti tanácsadója

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik