Kultúra

Most már tuti, hogy Kulka János is szerepel a Liza rendezőjének új filmjében

Ahogy arról március legvégén már beszámoltunk, a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly elkezdte második mozifilmje, az X. forgatását, amely előreláthatólag két hónapig tart Budapesten, és többek között olyan helyszíneken zajlik majd, mint a Gellérthegy vagy a Teve utcai rendőrpalota teteje.

A skandináv típusú fordulatos krimiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, valamint a betegsége után visszatérő Kulka János. Hogy a színész mennyire jól van, azt a legújabb forgatási fotók is mutatják:

MTI Fotó: Kallos Bea
MTI Fotó: Kallos Bea
MTI Fotó: Kallos Bea
MTI Fotó: Kallos Bea
MTI Fotó: Kallos Bea
MTI Fotó: Kallos Bea

A rejtélyes X. című film történetének főhőse Éva, a gyermekét egyedül nevelő, pszichésen kissé labilis nyomozónő, aki több furcsa halálesetet fedez fel az osztályára kerülő ügyek között. Első ránézésre mindegyik öngyilkosság vagy baleset, de Éva több apró részletre is felfigyel, melyek alapján arra gyanakszik, hogy valójában nagyon profin álcázott gyilkosságokról van szó. A bűnügyi igazgató nem kívánja bolygatni a már lezárt aktákat, de az új kolléga, Péter egy friss eset kapcsán Éva mellé áll. A fordulatokban bővelkedő krimiben lassan senki sem az, aminek látszik, a bűnügyi történet mögött pedig egy megrendítő családi dráma is körvonalazódik.

A fentebb nevezett színészeken kívül feltűnik még Básti Juli,  Hámori Ildikó, Szirtes Ági, Fekete Ernő és Szabó Győző is.

A forgatókönyvet Ujj Mészáros Károly és Hegedűs Bálint írták, az operatőr Szecsanov Martin, a film producerei pedig Muhi András és Ferenczy Gábor, gyártója a Focusfox. Az X. című produkciónak korábban 489 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap.

A film várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik