Kultúra

Kőkemény háborús film lesz A majmok bolygója 3

Itt van a trilógiazáró új előzetese, amelyben a film címének megfelelően kitör az emberek és a majmok közti véres háború.

Az 1960-as és ’70-es években készült mozifilmeket, az utánuk készült tévésorozatokat, illetve Tim Burton 2001-es feldolgozását követően 2011-ben vette kezdetét az alapjaiban újragondolt Majmok bolygója-franchise modern kori virágzása, amely annak köszönhető, hogy az új filmek az állatok szemszögéből mutatják be a majmok hatalomátvételt. A 2011-es A majmok bolygója: Lázadás és a 2014-es A majmok bolygója: Forradalom után jövőre fog a mozikba kerülni az utolsó rész, a hazánkban majd A majmok bolygója: Háború címen futó (War for the Planet of the Apes), amelynek most megérkezett a látványban és drámaiságban még a decemberi elsőt is felülmúló második előzetese, plusz az új posztere.

20th Century Fox

A harmadik részben a zseniális Andy Serkis által életre keltett Cézár vezette majmok kénytelenné válnak totális háborúba bocsátkozni az emberekkel, akiktől viszont az első ütközeteket követően súlyos veszteségeket szenvednek, ráadásul vezérük egy időre még fogságba is esik. Miután szemtől szemben nem tudják legyőzni a jobban felszerelt embereket és az őket irányító titokzatos, de kegyetlen ezredest (Woody Harrelson), kiszabadulását követően Cézár tervet eszel ki új nemezisének kiiktatására, hogy még azelőtt pontot tegyen a véres küzdelem végére, hogy az emberek felülkerekednének a majmokon.

Az említettek mellett Judy Greer, Steve Zahn, Ty Olsson és Max Lloyd-Jones játsszák a fontosabb mellékszereplőket az előző részt, vagyis a Forradalmat is jegyző Matt Reeves rendezésében készülő A majmok bolygója: Háborúban, amely július 14-én fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik