Kultúra

Jordán Tamás kicsit hosszabbíthat

Jordán Tamás (jordán tamás, vásárhely, )
Jordán Tamás (jordán tamás, vásárhely, )
A tiltakozások hatására kicsit engedtek a helyi fideszesek.

Szombathelyen rendkívüli közgyűlést hívtak össze március 27-re. A hétfői ülésen dől el, hogy 2018. szeptember 30-ig, a következő színházi évad végéig meghosszabbíthatják-e Jordán Tamás igazgatói kinevezését a Weöres Sándor Színház élén. Az interneten is közzétett határozati javaslat szerint ugyanakkor új pályázatot is kiírnak.

Korábban ezt maga a direktor javasolta áthidaló megoldásként a fenntartónak, miután a korábban kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánították, az ismételt kinevezésére tett javaslat pedig nem kapta meg a szükséges többséget az önkormányzati testületben. Jordán Tamás úgy érvelt, szerződése meghosszabbításával lenne tervezhető a következő évad, lehetne leszerződtetni a társulat tagjait. Jelezte, ismét indul a pályázaton is (amelyen már Eperjes Károly is kihívója lehet) és bízik abban, hogy a megismételt eljárás minden szempontból tiszta helyzetet teremt.

A Weöres Sándor Színház ügyvezetői tisztségére tavaly december 15-én írtak ki pályázatot, miután a jelenlegi ügyvezető ötéves megbízása szeptember végén lejár. Ketten adták be a pályázatukat, Dér András filmrendező és Jordán Tamás, a teátrum alapítója és vezetője. A közgyűlés a kinevezésről nem tudott dönteni. A városvezetés a pályázati eljárás sérülésére hivatkozva – Dér András pályázata kiszivárgott, ezért visszalépett – előbb új pályázat kiírását javasolta, majd az egyedüli pályázóként maradt Jordán Tamás harmadszori kinevezéséről is szavazott, de mindkét esetben patthelyzet alakult ki, így a név szerinti szavazás után végül mégis eredménytelen lett a pályázat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik