Kultúra
Jordán Tamás (jordán tamás, vásárhely, )

Jordán Tamás helyére pályáznak

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 02. 09. 14:09

Kihívója akadt a Weöres Sándor Színház igazgatójának.

Szombathelyen január elején írtak ki pályázatot a színházigazgatói posztra. A határidő lejárt, a Nyugat.hu pedig a városházától megtudta, két pályázat érkezett be a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetői munkakörére.

A jelenlegi ügyvezető, Jordán Tamás mellett Dér András filmrendező, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének adjunktusa is jelentkezett.

A szombathelyi közgyűlés várhatóan március 2-án dönt arról, ki kapja az 5 éves megbízatást 2017. október 1-jétől. Előtte a pályázatokat egy szakmai bizottság értékeli, majd a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága, illetve a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság megfogalmazza javaslatát.

A Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára jelentkezőnek három kritériumnak kellett megfelelni: szakirányú felsőfokú végzettség, legalább öt éves munkatapasztalat, büntetlen előélet. A pályázónak azt is meg kellett határoznia, milyen tervei vannak a következő öt évre nézve.

Jordán Tamás korábban, lapunknak azt mondta, Szombathelyen egyre jobb szezonok vannak mögöttük, a város pedig sziget, menekülés számára. Ezt a boldog menekülést egyre kevésbé rontaná el azzal, hogy a közállapotokon egye magát. Akkor visszaidézte azt is, hogy kezdődött, amikor elkezdték szervezni a színházat. Azt magyarázta az önkormányzat folyosóján az egyik testületi tag, hogy

“adósságban úszik a város, képtelenség bevállalni még egy pénznyelő intézményt, évi kétszázmillió, hát nem lesz fizetés, éhen fogtok dögleni”. Álltam előtte, és mélységesen megértettem őt. Az járt a fejemben, ha az eredeti szakmámnak megfelelően mérnök lennék, s Szombathelyen élnék, és még teodolitra sem lenne pénze a városnak, bizony tajtékoznék a színház ellen.

És?

És ma ez az ember a színházunk egyik legnagyobb barátja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Bécs, 2018. január 13.
A legutóbbi választások nyomán az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciójával december közepén meglakult új osztrák kormány ellen tiltakoznak tüntetők Bécsben 2018. január 13-án. (MTI/EPA/Florian Wieser)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.