Kultúra

Star Wars: többé már nem Anakin a Kiválasztott

Ez nem vicc, sőt: egyenesen hivatalos, miután a Star Wars: Lázadók új epizódjából derült ki, hogy valójában ki az. Vigyázat: spoilerek!

A Lucas-féle előzménytrilógia óta tudjuk, hogy a saga alfája és ómegája: a sötét oldalra átállva Darth Vaderként legendává vált Anakin Skywalker a Jedik próféciája szerint a nagybetűs Kiválasztott, akinek ugyebár az (lett volna) a rendeltetése, hogy legyőzze a Sith-eket és egyensúlyt teremtsen az Erőben.

Na mármost, a Walt Disney szerint ez nem így van és igazából nem Anakin Skywalker a Kiválasztott, hanem a fia, Luke Skywalker az.

– ezt a Star Wars: Lázadók legutóbbi, egyébként nem kicsit sokkoló epizódjában adták a világ tudtára, méghozzá a régóta várt végső Obi-Wan Kenobi vs. Darth Maul összecsapás zárásaként:

A drámai (és már-már megindító) párbaj végén az alábbi rövid, de lényeges szavaknak lehetünk fültanúi:

Darth Maul: Áruld el, ő (vagyis Luke) a Kiválasztott? – Obi-Wan: Ő az.

Márpedig miután a Disney égisze alatt futó Lázadók hivatalosan is része az új Star Wars-kánonnak, így

ezt gyakorlatilag hivatalos bejelentésnek is tekinthetjük.

Ennek fényében jó kérdés, hogy a módosított szemlélet, azaz Luke Kiválasztottnak deklarálása mit jelent az új trilógiára és annak idén decemberben érkező következő részére: a Star Wars: The Last Jedi (Star Wars: Az utolsó Jedi) című nyolcadik epizódra nézve, mindazonáltal ismerve a Disney és a Lucasfilm mesterkedéseit nyilván nem véletlen, hogy ez a “bejelentés” elhangzott a Star Wars: Lázadókban.

Forrás: Express

Ajánlott videó

Olvasói sztorik