Kultúra

Március 15-én szépen tedd le a fegyvert

2017 március 15-én egy rakás dolog fog történni, aminek a túlnyomó része riasztóan átpolitizált lesz. Ezekről a programokról és minden más tudnivalóról itt olvashattok. 

Szerencsére lesz viszont olyan program is, ami nem csak azokat elégíti ki, akiknek tényleg elegük van egymás dobálásából, de még 24-es érintettsége is van. A Fegyverszünet holnapi eseményén ugyanis Zsótér Dani kollégánk is emeli majd jelenlétével az ünnep fényét.

Az eseményről itt olvashattok többet, a Fegyverszünetről pedig itt. Magukról ezt írják:

Kint voltál a körúton, amikor a magyarok meccset nyertek a foci Eb-n? A gáton, a dunai árvíz idején? Olyan pillanatok voltak, amikor megszűntek azok a gondolatok, hogy a tömegben ki a pesti és ki a vidéki, hogy ki miben hisz, hogy ki öreg vagy fiatal, hogy ki balos és ki jobboldali, hogy ki gazdag, ki szegény. Akkor, ott egy pillanatra eltűntek ezek a demarkációs vonalak. Szerintünk ilyen pillanatokból kell több.

Ezért hoztuk létre a Fegyverszünetet! Tegyük félre az ellentéteinket nemzeti ünnepeinken és inkább foglalkozzunk azokkal a problémákkal, amik mindannyiunkat érintenek.

Reggel jógával kezdik a napot, utána Marosán György ad majd elő,

majd Reisz Gáborral, a VAN film redezőjével beszélget Zsótér Dani (dinamikus dobszóló). 

A Fegyverszüneten a krízishelyzetben lévő Berettyóújfalu járásban élő családoknak szeretnének segíteni, azt, hogy mivel, az esemény leírásában találjátok meg. A helyszín pedig a Szabadság téri régi MTV-székház aljában eldugott remek hely, az Impostor lesz. Kaját a még ennél is remekebb Baotiful csinál majd, akik kivételesen nem baot, hanem Berettyóújfalú járás ételeit főzik.

Ja, igen, majdnem elfelejtettem, a Fegyverszünet nem először kerül elő, tavaly is írtunk róla. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik