Kultúra
Győr, 2015. május 5.
Gáti Oszkár színész, a Menház Színpad vezetője bemutatkozó sajtótájékoztatót tart a győri kamaraszínházban 2015. május 5-én. A színház május 7-én nyílik.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Gáti Oszkár durván kioszt mindenkit Jordán Tamás miatt

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 03. 06. 10:01

Eperjes Károly külön is megkapja a magáét.

 

Tökéletesen lenulláztatok egy embert, egy társulatot, egy életet, egy művészi hitvallást, ambíciót. Gőgösek vagytok. Gyávák. Lehet, hogy el se olvastátok a pályázatot, nem is kell. Jordán 73 éve a pályázat. De ezt ti leszartátok.

Ezt írta „jegypénztárosként” Gáti Oszkár, a győri Menház Színpad vezetője, mindenese közösségi oldalán a Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatáról, amelyet újra kiírnak.

Korábban Jordán Tamás mellett tüntettek, a színház társulata őt támogatta, a Nemzet Színészei is mellé álltak, de Gáti szerint a kutya éppen a kollégáknál van elásva, nem a polgármesterhez kellett volna fordulniuk.

Mint korábban megírtuk, a színház élére ketten pályáztak: Dér András filmrendező és az alapító Jordán Tamás. Dér visszalépett, miután pályázata nyilvánosságra került. A Sztárklikk által idézett Vasárnap Reggelnek Eperjes Károly, az igazgatói pályázatot véleményező szakmai bizottság tagja azt mondta,

morális támadás történt, amivel az egyik pályázót hátrányos helyzetbe hozták. Szerintem a bizottság bölcs volt, amikor elnapolta a döntést. Hogyan lehetne egy olyan helyzetben szakmai döntést hozni, amikor az egyik felet megfélemlítették és visszaléptették még a verseny előtt?

Azt ő is elismerte, hogy politikai döntést hoztak.

Mindenben politika van, csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz politika. Ezen hosszan lehetne elmélkedni, de szerintem az mindenképpen rossz politika, amikor egy döntésből kikerül a morál.

Gáti Oszkár a történtekkel kapcsolatban ugyanakkor azt írta Eperjesről.

A Kossuth-díjas színész úrnak csípte a szemét, hogy egy másik kiemelkedő művész, aki létrehozott ezt-azt, még mindig igazgatni akar, fel akarja nevelni a „gyerekét”? Ő hordta a szíve alatt, megszülte és neveli tíz éve. Még öt év és nagykorú lehet? Vagy el kell venni tőle, mert most gyömöszöli bele a rosszaságot?

Szami! A Kossuth-díjnak nemcsak színészileg kell megfelelni, hanem morálisan is, tükörbe nem csak akkor kell nézni, amikor felragasztjátok a bajuszt és a szemetek alá 100 éves ráncokat festetek, ne adj’ isten parókát húztok a fejetekre.

Győr, 2015. május 5.
Gáti Oszkár színész, a Menház Színpad vezetője bemutatkozó sajtótájékoztatója után a győri kamaraszínházban 2015. május 5-én. A színház május 7-én nyílik.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Gáti Oszkár megszólítja Dér Andrást is, aki szerinte a kakukk gúnyáját húzná magára, mint egy rossz színész, és beülne a tutiba.

„Egész mostanáig nem akartál igazgatni, ki hitette el veled, hogy értesz hozzá? Erőt, kitartást nem kaptál, csak egy bizonytalan bizonyosságot.

Az igazi színház – Gáti Oszkár szerint – az önkormányzat két és fél órás ülése volt. Azt végignézte, arról csak csendben jegyzi meg,

jó volt, színház volt, igazi vásári komédia, és egyben komoly királydráma. Felvonultak a különböző műfajok összes szereplői, az intrikus, a rezonőr, a drámai szende, a hős, a naiva, a bolond, a király, a szolga, a gyilkos, a hóhér. A szép magyar beszéd nem mindenkinek sikerült. Nem volt szubrett és táncos komikus. Nem dallott senki. Sajnálom. Nélkülük koldus a Teátrum.

Tartok tőle, mi is szegényebbek leszünk egy Színházzal!

Korábban Jordán Tamás lapunknak azt mondta, a közönség miatt aggódik, az új évadot nem tudják előkészíteni, hiszen nem tudni, ki lesz az igazgató. Már nem mérlegeli az esélyeket, abban bízik, hogy az új pályázaton győzni fog.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.