Kultúra

Idén újabb kategóriákkal bővül a Televíziós Újságírók Díja

Három új kategóriában is győztest hirdetnek majd a március végén esedékes gálán.

Három új kategóriával egészül ki a Televíziós Újságírók Díja, így idén összesen már 12 kategóriában díjazzák a legjobb hazai televíziós teljesítményeket.

A jelöltek nevét és a műsorok címét március közepén hozzák nyilvánosságra a szervezők, március 29-én pedig nagyszabású gálaesten kiderül, kik is a nyertesek. Az esemény főtámogatója a NuMuvee.

A zsűritag, a mellékszereplő (magyar sorozatban) és a dokumentarista reality kategóriákkal bővül a Televíziós Újságírók Díja 2017-ben.

Ezek mellett kilenc, már jól ismert kategóriában is díjazzák a tévéseket:

legjobb nagyszabású show-műsor, legjobb vetélkedő, legjobb comedy show, legjobb reality, legjobb női műsorvezető, legjobb férfi műsorvezető, legjobb magyar sorozat, legjobb színésznő és legjobb színész.

 A díj ötletgazdája, a SorozatWiki főszerkesztője, Kenderessy Szabolcs az új kategóriákkal kapcsolatban elmondta:

Sok szórakoztató műsornál a zsűritagoknak legalább akkora szerepük van, mint a műsorvezetőknek, mostantól ezért is díjazzuk őket. A sorozatoknál hasonló a helyzet, ugyanis a főszereplő mellett nagyon fontos, hogy a mellékszereplők is kiemelkedően alakítsák a szerepüket. Tavaly nagyon sok reality műsor volt képernyőn, ezért döntöttünk úgy, hogy az általános mellé behozzuk a „dokumentarista reality” nevű kategóriát.

A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja Magyarország egyik legrangosabb szakmai értékmérőjének számít, köszönhetően a díjat övező óriási médiaérdeklődésnek és maguknak a díjazottaknak is.

Az elismerést a legfontosabb szak és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazati alapján ítélik oda. Idén újabb lap, a Kreatív is csatlakozott az eddig 10 tagot számláló grémiumhoz, felsorakozva a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét mellé.

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Televíziós Újságírók Díját nagyszabású díjátadó gálán adják át. Idén március 29-én lesz a jeles alkalom, ezúttal is Budapest egyik legpatinásabb épületében, a Pesti Vigadóban. Az esemény főtámogatója a NuMuvee Hungary Kft, televíziós műsorgyártó.

Forrás és fotó: Televíziós Újságírók Díja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik