Kultúra

Idén is átadják a Televíziós Újságírók Díját

2017-ben immár negyedik alkalommal osztják ki a Televíziós Újságírók Díját. Idén március 29-én ismét Budapest egyik legpatinásabb épületébe, a Pesti Vigadóban rendezett díjátadó gálán jelentik be, hogy a szakmédia szavazatai alapján melyek a tavalyi év legjobb hazai televíziós teljesítményei.

A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja mára Magyarország egyik legrangosabb szakmai értékmérőjének számít. Az elismerést több kategóriában, a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazatai alapján ítélik oda. Idén a Kreatív is csatlakozott az eddig tíz tagot számláló grémiumhoz, felsorakozva az Epizód magazin, a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét mellé. Az esemény főtámogatója a NuMuvee Hungary Kft. televíziós műsorgyártó.

A Televíziós Újságírók Díja

2014. január-február folyamán Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztőjének kezdeményezésére, kilenc hazai médium részvételével (24.hu, Epizód magazin, Hír7, Index-Comment:com, Médiapiac, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) hiánypótló céllal alapították meg a Televíziós Újságírók Díját. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. 2015-ben tizedik tagként a Sorozatjunkie blog, 2017-ben pedig tizenegyedikként a Kreatív is csatlakozott a díjat odaítélő médiumokhoz.

A NuMuvee Hungary Kft.

A NuMuvee Hungary Kft. 2010-ben létrehozott, ambiciózus, fiatal produkciós iroda. Alapítói, Tompa Tímea és Farkas József Miklós a minőségi szórakoztatás elkötelezett híveiként azon dolgoznak, hogy a magyar és nemzetközi piacra innovatív új tartalmakat készítsenek. Első műsoruk a hazai piacon a Játék határok nélkül című nemzetközi vetélkedő, melynek nem csak a hazai gyártásával, hanem a nemzetközi produkció kivitelezésével is a céget bízták meg.

Az előző évek díjazottjai

2014

Legjobb nagyszabású show-műsor: Sztárban sztár
Legjobb vetélkedő: Maradj talpon!
Legjobb stand-up comedy / talk show: Showder klub
Legjobb női műsorvezető: Liptai Claudia
Legjobb férfi műsorvezető: Gundel Takács Gábor
Legjobb magyar sorozat: Társas játék

2015

Legjobb nagyszabású show-műsor: Sztárban sztár
Legjobb vetélkedő: A konyhafőnök
Legjobb stand-up comedy / talk show: Showder Klub
Legjobb női műsorvezető: Ördög Nóra
Legjobb férfi műsorvezető: Gundel Takács Gábor
Legjobb magyar sorozat: Terápia
Legjobb színésznő: Gubík Ági
Legjobb színész: Mácsai Pál

2016

Legjobb nagyszabású show-műsor: Sztárban sztár
Legjobb vetélkedő: Maradj talpon!
Legjobb comedy show: Gyertek át szombat este!
Legjobb talkshow: Összezárva Friderikusszal
Legjobb reality: Szelfi
Legjobb női műsorvezető: Ördög Nóra
Legjobb férfi műsorvezető: Sebestyén Balázs
Legjobb magyar sorozat: Aranyélet
Legjobb színésznő: Ónodi Eszter
Legjobb színész: Scherer Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik