Kultúra

Még mindig halottmosdatóként dolgozik a Saul fia főszereplője

A New Yorkban élő Röhrig Géza Vujity Tvrtkónak adott interjút, amelyben a magyar holokausztfilm sikere utáni életéről mesélt.

A cannes-i zsűri nagydíja után Arany Glóbusszal, Oscarral, majd a közelmúltban BAFTA-díjjal is kitüntetett Saul fia főszereplőjeként világszerte ismertté vált Röhrig Géza tegnap este Vujity Tvrtkónak adott interjút, amelyet a Facebookon közvetítettek Washingtonból.

Nem vagyok sztár, egy magyar költő vagyok. Az kétségtelen, hogy többen olvassák a verseimet, mind eddig.

Az 52 perces beszélgetésben Röhrig elárulta, hogy a Saul fia sikere után sem változott az élete, jóllehet rengetegen keresték szerepajánlatokkal, amelyeket azonban elutasított, mert nem akart epizódszerepeket vállalni tucatszerű, “C-kategóriás filmekben”.

A Saul fia után méltatlannak éreztem volna, hogy egy ilyen piff-puff, akármilyen filmben feltűnjek 5-10-20 percre.

Miként azt az interjút megörökítő videóban is elmondja, a Rafinak becézett Röhrig továbbra is egy New York-i temetkezési vállalatnál dolgozik halottmosdatóként, amely számára felemelő és a megtisztulást jelenti, ezért aztán még akkor sem csinálna mást, ha gazdag lenne. Az immár 17 éve az Egyesült Államokban élő magyar költőtől kérdezni is lehetett, ennélfogva sok érdekességet elmondott magával és a Saul fiával kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik