Kultúra

Trump még a South Park alkotóinak is feladja a leckét

Erről Trey Parker és Matt Stone egy interjúban beszélt, melyben megkérdezték tőlük, mennyire jól parodizálható az elnök.

Az ausztrál ABC tévécsatorna reggeli műsorában készült interjú a kultikus South Parkot immár kereken 20 éve készítő Matt StoneTrey Parker duóval, akik arra a kérdésre, hogy a sorozatban mennyire tudják és tervezik a jövőben kifigurázni az USA új elnökét, Donald Trumpot, azt a meglepő választ adták, hogy igazából semennyire.

A valóságot és az aktualitásokat mindig kegyetlenül parodizáló duóból Parker fejtette ki bővebben a dolgot és elmondta, hogy maga Trump és a jelen eseményei is olyannyira abszurdak, hogy nemrégiben ráébredtek, az egésszel ők sem tudnak lépést tartani.

Bizarr egy helyzet alakult ki, hiszen a szatírából valóság lett. Ezt az egészet pedig nagyon nehéz kifigurázni, és habár a legutóbbi, másfél hónapja véget ért South Park-évadban még próbáltunk reagálni a történésekre, végül rájöttünk, hogy egyszerűen nem bírjuk, mert túl sok az egész és a valóság jelenleg sokkal viccesebb bárminél, amit mi ki tudnánk találni. Szóval úgy döntöttünk, hogy egyelőre kivonjuk magunkat a dologból és hagyjuk, hadd csinálják a komédiájukat, mi meg közben csináljuk a magunkét.

Magyarán a South Park alkotópárosa egy jó darabig nem fog foglalkozni sem Trumppal, sem az amerikai aktualitásokkal. A döntésük hátterében feltehetően az is közrejátszik, hogy a választásokat követően Hillary Clinton győzelmére készültek, ezért amikor kiderült, hogy Trump lesz az elnök, gyorsan át kellett alakítaniuk az aktuális epizódot.

Forrás: The Guardian via Comment Blog

Ajánlott videó

Olvasói sztorik