Kultúra

Nézd meg az Oscarra jelölt Mindenkit az HBO GO-n

Deák Kristóf zseniális rövidfilmje hamarosan felkerül az HBO online videótárába.

Idén ismét lesz okunk izgulni a február 26-án esedékes Oscar-gálán, hiszen kedden kiderült, hogy Deák Kristóf Mindenki (Sing) című filmje a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriában versenyezhet majd az aranyszoborért.

A rövidfilmet eredetileg március 4-én mutatta volna be a Cinemax csatorna, ám az Oscar-jelölés miatt az HBO előrébb hozta a Mindenki premierjét, így a nagyszerű alkotás már

január 27-től, péntektől megtekinthető lesz az HBO GO-n.

A Mindenki (előzetes itt) cselekménye az 1990-esévek elején játszódik Budapesten. A tízéves Zsófi új iskolába kerül. Az új suliban kezdetben minden idegen és furcsa a kislány számára. Szerencsére Zsófi hamarosan összebarátkozik Lizával, aki a legnépszerűbb lány az osztályban, és bekerül az iskola híres gyermekkórusába. A kórust Erika néni vezeti, akiről kiderül, nem is olyan kedves, mint amilyennek elsőre látszik, szereti megszégyeníteni a gyerekeket. A két lány összefog egymással, és szembeszáll Erika nénivel.

A főbb szerepekben Szamosi Zsófia (Terápia, A martfűi rém), Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya láthatóak. A film zeneszerzője Balázs Ádám, aki olyan produkcióknak szerezte a zenéjét, mint a Terápia, az Utóélet, vagy a román HBO sorozata, Az árnyak (Umbre).

A Mindenki című rövidfilmet ide kattintva lehet majd megnézni holnaptól az HBO GO-n.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!