Kultúra

Új Terminátor-filmet tervez James Cameron

A franchise-hoz visszatérő filmes már egy rendezőt is kiszemelt a projekt élére.

A Deadline szállította a nagy hírt, miszerint a Terminátor-franchise jogaitól 2009-ben megváló James Cameron úgy döntött, visszavásárolja azokat, hogy egy reboot formájában újraindítsa és egyúttal le is zárja a valaha ünnepelt, ám a legutóbbi bőrlehúzások (különösen a borzalmas Terminátor: Genisys) nyomán kisiklott filmsorozatot.

A mostanság az Avatar-folytatásokon dolgozó Cameron már intézkedett az ügyben és úgy áll a dolog, hogy 2019-ben fognak visszavándorolni hozzá a jogok, melyek birtokában

producerként új Terminátor-filmet készítene. A produkció rendezőjének pedig a tavalyi év legnagyobb közönség-kedvencévé vált Deadpoolt jegyző Tim Millert szemelte ki.Cameron már Millerrel is előrehaladott tárgyalásokat folytat, és habár egyelőre még nem jelentették be hivatalosan, de nagyon úgy fest, hogy a vizuális effektusokkal foglalkozó szakemberből lett direktor vezényelheti majd le a következő Terminátor-mozit.

A Terminátor-jogok jelenleg a Genysist társfinanszírozó Skydance nevű produkciós cég vezetőjének tulajdonában vannak, aki a Deadline értesülései szerint egyelőre nem tett le a franchise folyatásáról, dacára a 2015-ös film csúfos bukásának. Magyarán az sem kizárt, hogy Cameron projektjének beindulása előtti években még készül majd egy újabb Terminátor-mozi, amely adott esetben akár a Terminátor: Genysis folytatása is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik