Kultúra

Robert De Niro a pénzügyi csalók királyaként tér vissza a tévéképernyőkre

Előzetest kapott az HBO The Wizard of Lies című filmje, melyben a színész alakítja a hírhedt Bernie Madoffot.

Úgy fest, a szerepválasztásait illetően évek óta egyre lejjebb csúszó Robert De Niro a mozivásznak helyett hamarosan a tévéképernyőkön javíthat, ugyanis ő fogja játszani az Oscar-díjas Barry Levinson rendezésében készülő The Wizard of Lies (A hazugságok varázslója) című tévéfilm főszerepét. A Bernie Madoff történetét feldolgozó produkcióhoz most megérkezett az első teaser trailer, amely egy igencsak feszkós filmet ígér.

A The Wizard of Liesban a kétszeres Oscar-díjas De Niro alakítja a hírhedt üzletember Bernie Madoffot, aki saját bevallása szerint a ’90-es évek eleje óta egy piramisjátékra építette az általa vezetett befektetési alapot, amellyel nem kevesebb, mint 18 milliárd dollárt csalt ki a befektetőitől. A most 78 éves Madoff 2009-ben a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát abban a 11 szövetségi bűncselekményben, amellyel vádolták, ezért utóbb a kiszabható legeslegnagyobb börtönbüntetésre: 150 év letöltendőre ítélték.

Az első kedvcsináló alapján roppant ígéretes tévéfilmben nem csak a Madoffra szinte megszólalásig hasonlító De Niro lesz az egyetlen nagyágyú,  hiszen a mellékszereplők között a háromszoros Oscar-jelölt Michelle Pfeiffer is felfedezhető, míg a többieket Hank Azaria, Kristen Connolly, Alessandro Nivola, Lily Rabe és Nathan Darrow játsszák.

A The Wizard of Lies valamikor májusban fog debütálni az HBO amerikai csatornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik