Kultúra

Ennél a poszt-szovjet szuperhősfilmnél meglepőbbet jó ideig nem fogunk látni

Az egy hónap múlva bemutatkozó Őrzőkben egy bizarr szupercsapat veri majd vissza a Moszkvát elpusztítani vágyó gonosz erőket. Ez elsőre kissé talán furán hangozhat, de a látványvilágra egészen biztosan nem lesz panasz.

Az orosz filmelőzeteseket bemuttó Official Russian Trailers Youtube-csatornán nemrég felbukkant ajánlót látva jól látszik, hogy a Zascsitnikivel az oroszok erős vetélytársat akarnak támasztani a tengerentúlról már hosszú évek óta támadó képregényadaptációknak.

Nem vagyunk benne biztosak, hogy ez sikerülni fog, de az örmény-orosz rendező, Sarik Andreaszjan munkájában tényleg minden megvan a sikerhez, hiszen a hidegháború idején játszódó Őrzők középpontjában egy Patriot (=Hazafi, mi más is lehetne?) nevet viselő, az ex-szovjet köztársaságok legkeményebb, X-Men-szerű szuperhőseiből szélsebesen összerakott kommandó áll, akiknek egyetlen dolga megvédeni a nemrég összeomlott Szovjetuniót egy óriási hatalmú idegen pókrobotokkal és erős fegyverekkel vívott támadásától.

Az első két trailer még tavaly jelent meg, ezekből kiderült, hogy a füstölő Moszkvát a vágófegyverekkel elég jól bánó, teleportálni is képes harcművész, Khan, a tárgyakat akaratával felemelni, valamint apró szakadékokat, krátereket és víznyelőket létrehozni képes Ler, és a vérfarkasnak tűnő Arsus és a szuperhajlékony, vízen járó, villámgyors és hőálló, magát vízszerű folyadékká, vagy zselévé változtatni képes Xenia mentik meg. Azt is láthattuk, hogy mindannyian átlagemberekként születtek, csak egy titkos katonai kísérletnek köszönhetően nyerték el különleges képességeiket:

Az év végén két apró harcjelenet is érkezett:

A néhány nappal ezelőtt megjelent harmadik nagy ajánlóban pedig az egyre romosabb, füstölő Moszkvát, valamint néhány újabb harcjelenetet láthatunk:

A mintegy másfélmilliárd forintnyi rubelből forgott film előreláthatólag február 23-án kerül az orosz mozikba, arra azonban nem vennénk mérget, hogy itthon is vetíteni fogják.

Kár, mivel minden jel arra mutat, hogy egy kimondottan szórakoztató darabról van szó, és végre felpezsdítené valami a DC- és Marvel-filmek egyre unalmasabbá váló özönét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik