Kultúra

Brutálisat zúzhat a Zsivány Egyes a mozikban karácsonykor

Három filmnek indul meg az országos terjesztése az Államokban a mai napon, az Énekelj!, az Utazók és az Assassin’s Creed is ma kezdi meg hódítását a fő piacokon, ami komoly mozibevételi rekordot is jelenthet. A hosszú hétvégék általában is megnyomják a bevételeket, most erre a karácsonyi családi mozizások is rátesznek egy lapáttal, és a forgalmazók sem ültek a babérjaikon, gondoskodtak megfelelő kínálatról a hétvégére.

A Chris Pratt és Jennifer Lawrence közötti űrutazós románc Utazók, az állati tehetségkutatós Énekelj és a videójáték adaptáció Assassin’s Creed, sőt, a csak pénteken debütáló Miért pont Ő? is mind ugyanazzal a céllal esik neki a hétvégének: hogy lenyomják a múlt héten debütált új Star Wars-mozit, a Zsivány Egyes azonban aligha lesz legyőzhető. A legtöbb esélye az Énekelj!-nek van, a Gru-filmeket is jegyző Illumination tudja, hogy kell becsábítani a nézőket, az ünnep erre csak rásegít majd. A filmtől 65 és 75 millió dollár közötti kezdőhétvégét várnak az elemzők szerdától hétfőig, ennek javát várhatóan karácsony első napjának délutánján szedi be majd – ez általános jelenség, a december 25 és 31 közötti napokon mindig többen moziznak, érthető mód kihasználva a karácsonyi szabadságokat.

Az Utazóktól már valamivel csendesebb, de még mindig impozáns 45-50 milliós nyitóhétvégét várnak. Kell is a pénz a kasszába, ugyanis a film adókkal és minden egyébbel,  például Lawrence 20 milliós gázsijával együtt legalább 110 millióba került. Az első visszajelzések alaposan lehúzták a mozit, ami akár még el is riaszthatja a közönséget, bár élek a gyanúval, hogy a két főszereplő nevét még így is sokan garanciának veszik majd.

Az Assassin’s Creeddel hasonló a helyzet: a Fox mozija szintén nem volt olcsó, 125 milliós büdzséről szólnak a hírek, érthető mód, hisz Fassbender és Cotillard sem épp filléres színészek, és a CGI is sokba kerül. Szintén közös pont az Utazókkal a kritikai visszhang: az AC-t még Lawrence-ék sci-fi-románcánál is jobban utálja a kritika. 30-35 millió közé várják a hétvége után, kíváncsian várom, hogy meglesz-e. Pláne, hogy az Államokban ezen a hétvégén kezdi meg országos forgalmazását a kritika és a közönség körében is rajongással övezett Kaliforniai álom, és lesz néhány kisebb induló is, limitáltan terjesztik egyebek mellett például a Patriots Day, a Szólít a szürny, a Fences és a Silence című mozikat is. Szóval lesz verseny. Akárhogy is alakul a hétvége, a Zsivány Egyes miatt aligha aggódik a Disney, már most jóval 320 millió dolláros nemzetközi bevétellel indul neki az ünnepi rohamnak.

Forrás: The Hollywood Reporter

Olvasói sztorik