Kultúra

Beyoncé ide, Drake oda, idén ismét Mozart a legsikeresebb

Már ami a lemezeladásokat illeti, ugyanis az ő válogatásalbuma fogyott a legjobban a tengerentúlon.

A zeneipar mint tudjuk, haldoklik. A CD eladások régóta hanyatlanak, hála a kalózkodásnak online zenehallgatásnak, következésképp talán nem is annyira meglepő a Billboard értesülése, miszerint az Egyesült Államokban az a gigantikus, díszdobozos Mozart-gyűjtemény fogyott a legjobban, mely alig két hónapja, október 28-án került a boltokba.

Az immár 225 éve halott, de a zenéjét tekintve halhatatlan Wolfgang Amadeus Mozart

2016-os kompilációjából 5 hét alatt 1,25 millió CD fogyott.

Ezzel amúgy simán verte Drake másodikként végző Views című albumát, amelynek nem 5, hanem csaknem 10 hét kellett ahhoz, hogy egymillió példányban kelljen el.

300x250

Részletek »

Durva számokat produkál tehát a klasszicista halálának évfordulójára kiadott, ennélfogva a Mozart 225: The New Complete Edition címet viselő gyűjtemény, amely dobozonként 200 CD-t tartalmaz és az Amazonon laza 340 dollárba (kb. 100 ezer forintba) kerül.
Viszont némi turpisságot is felfedezhetünk a válogatás szárnyalásával kapcsolatos adatokban, hiszen ha belegondolunk, hogy egyetlen példány 200 lemezt rejt, akkor az 1,25 milliós szám eléréséhez már is elegendő volt, hogy a megjelenése óta “csupán” 6250 darabot vásároljanak meg belőle.

Íme egy jó kis bemutató arról, micsoda csemegéket is rejt a Mozart 225 gyűjtemény:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik