Kultúra

Európai turnéra indul a Guns N’ Roses

A több, mint 20 év után újra összeállt rockbanda tavasszal fog átruccani az öreg kontinensre.

Az ismét együtt zenélő Guns N’ Roses bejelentette, hogy 2017-ben egy 18 állomásból álló európai turnéra indulnak.Az európai turnét Dublinban kezdik május 27-én, míg az utolsó fellépésük július 12-én Hollandiában lesz. Koncertet adnak többek között Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Franciaországban, Csehországban és Ausztriában.

Magyarországot ugyan elkerülik, de Prágában július 4-én, Bécsben pedig július 10-én fog színpadra lépni az együttes.

Ezután Észak-Amerikában folytatják a koncertezést: 16 fellépést terveznek az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az együttes akkor állt újra össze, amikor az 52 éves Axl Rose és az ötvenéves Slash véget vetettek az ellenségeskedésnek, amely miatt 1993 óta nem zenéltek együtt. Slash, vagyis Saul Hudson 1996-ban hagyta ott a legendás csapatot, az újraegyesítést hosszú ideig a gitáros kizártnak tartotta. Idén áprilisban végül mégis sikerült kibékülniük, melynek örömére együtt léptek fel a kaliforniai Coachella fesztiválon.

A legendás rockzenekar múlt héten fejezte be dél-amerikai turnéját, januárban Japánban, februárban Új-Zélandon, Ausztráliában, Szingapúrban és Bangkokban várják őket a rajongók, márciusban Dubajban koncerteznek.

A Guns N’ Roses 1985-ös alapítása óta több mint 100 millió albumot adott el, leghíresebb dalaik, így a Sweet Child O’ Mine, a Welcome to the Jungle, a Paradise City vagy a November Rain rockrajongók nemzedékeire voltak óriási hatással.

Forrás: MTI, nyitókép: Orlando Weekly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik