Kultúra

Az Assassin’s Creed lesz az a játékadaptáció, amire mindig is vártál

Ezt szűrhetjük le a produkcióból megjelent első filmklipet nézve, amely mind látvány, mind akciók szempontjából fantasztikus.

A májusi első trailert követő hosszas hallgatás, majd a második rész kissé korai beharangozása után a 20th Century Fox októberben közzétette az Assassin’s Creed második előzetesét, ám azóta nem érkezett új kedvcsináló a játékadaptációhoz. Ennek a múlt pénteken érkezett első tévészpot vetett véget, mígnem most egy héttel később pedig megjelent az első filmklip is, amely minden korábbinál hosszabb és izgalmasabb ízelítőt ad abból, mekkora király is lesz a filmben a főszereplőt alakító Michael Fassbender.

A nagy sikerű játéksorozaton alapuló film cselekménye szerint a kétszeres Oscar-jelölt Fassbender által megformált Callum Lynch nevű főhőst egy nap titokzatos alakok elrabolják, majd az előzetesben is látható Animus nevű spéci gépre csatlakoztatják, amelyen keresztül újra átélheti az őrá megszólalásig hasonlító őse, Aguilar emlékeit. Ezt követően az amúgy egyszerű pincér Lynch számára is világossá válik, hogy azért választották éppen őt, mert visszautazva az időben és a felmenőjének bőrébe bújva megtalálhatja azt a rejtélyes műtárgyat, amely után a fogva tartói ácsingóznak.

Az ugyancsak Fassbender főszereplésével forgatott Macbethet is jegyző Justin Kurzel rendezésében készülő játékadaptációban az egyaránt Oscar-díjas Marion Cotillard és Jeremy Irons, továbbá Ariane Labed, Michael Kenneth Williams és a háromszoros Golden Globe-jelölt Brendan Gleeson játsszák a fontosabb mellékszereplőket.

Az Assassin’s Creed december 29-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik