Kultúra

Mozifilm készül Houdini életéről

És már az is megvan, hogy ki fogja rendezni a produkciót.

Ez már nem az első eset lesz, azonban Hollywood régóta nem foglalkozott a legendás Harry Houdinivel, akinek életéről az Adrien Brody főszereplésével készült 2014-es minisorozat után immár hivatalosan is mozifilmet forgatnak – értesült a Deadline.

A Lionsgate stúdió által lassan már két éve dédelgetett projekt sokáig nem mozdult előre, pedig kezdetben még Johnny Depp is érdeklődött iránta, mondván szívesen eljátszaná a magyar származású illuzionistát. Sajnos jelenleg azt, hogy Deppet vajon még mindig érdekli-e a szerep, nem tudni, ugyanakkor az már több, mint valószínű, hogy

az életrajzi filmet a Cloverfield Lane 10 rendezőjeként berobbant Dan Trachtenberg vezényelheti majd le.

A produkciónak még nincs meg a címe, de az már biztos, hogy a forgatókönyvét Az útvesztő és A beavatott-sorozat: A hűséges szkriptjét is jegyző Noah Oppenheim fogja írni, méghozzá William Kalush és Larry Sloman The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superhero (kb. Houdini titkos élete: így készült Amerika első szuperhőse) című könyve alapján.

Noha az elmúlt száz évben már többször, többféleképpen is feldolgozták, Houdini élete kétségtelenül megérett arra, hogy végre egy minőségi film készüljön belőle, hiszen az 1874-ben Weisz Erik néven született mágust és szabadulóművészt világszerte a bűvészek abszolút példaképeként tisztelik. Nem is csoda, hiszen a máig utánozhatatlan Houdini hihetetlen számokkal rukkolt elő az 1900-as évek elején. Arról volt híres, hogy bárhonnan kiszabadította magát, legyen szó zárt koporsóról vagy szekrényről, börtöncella méretű vízzel feltöltött fülkéről, vagy éppen a földdel betemetett gödörről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik