Kultúra

Jó, de mit csináljak hétvégén, ha már tényleg unom VV Micit?

A csapból is VV Miciék nemi élete folyik? Bosszuld meg kultúrafogyasztással! Segítünk. Hétvégi programajánló.

TV: Exodus: Istenek és királyok

A hatalmát féltő fáraó legyilkoltatja a zsidó csecsemőket. A kis Mózest anyja a Nílus habjaira bízza, és a csecsemőt éppen a fáraó lánya menti ki. Mózes abban a tudatban nő fel, hogy ő egyiptomi herceg. Amikor fény derül a kilétére, száműzöttként menekülnie kell. Útja során találkozik az Úrral, aki fontos feladatot bíz rá. Mózes pedig visszatér Egyiptomba és szembeszáll Ramszesszel, hogy az elengedje birodalmából a zsidókat. Kritikánk.

Időpont: november 19. szombat 18:50 – TV2

Mozi: Legendás állatok és megfigyelésük

Az új Harry Potter-filmsorozat első része 1926-ban játszódik és A mindenség elméletében nyújtott alakításáért Arany Glóbusszal és Oscarral is jutalmazott Eddie Redmayne játssza benne a Newt Scamander (a magyar kiadásban Göthe Salmander) nevű főszereplőt, aki egy mágikus teremtményeket kutató magizoológus. A bonyodalmak ott fognak kezdődni a történetben, amikor Salmander New Yorkba érkezvén “elveszít” néhányat a vele utazó különös lényekből, amellyel veszélybe sodorja mind a varázslók, mind a muglik világát. Remek lett, itt írtuk meg, miért.

Családi: Testünk a csoda-interaktív kiállítás

A 2015. november 19-én megnyílt Tudományos Játékok háza első interaktív kiállítása. Az emberi test működését interaktív játékok segítségével bemutató kiállításon a gyerekek megismerkedhetnek az emberi test főbb szerveinek felépítésével, azok funkciójával.

További információ a kiállítás Facebook-oldalán.

Játékos tudomány

Kiállítás: Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítás

Az eseményen körülbelül 200 gép próbálható majd ki a játéktermek fénykorából (arcade videó és játék automaták és flipperek szabad játékra állítva, valamint a korszak konzolos és számítógépes játékai), ezeken felül itt lesznek majd az elmúlt évtizedek népszerű asztali arcade videó, valamint kvarcjátékai is.

További információt a kiállítás weboldalán találsz.

Arcadiafest

Buli: Total Dance Festival

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb ’90-es évek fesztiválja idén ősszel is elhozza nektek a’90-es évek legjobb külföldi és hazai sztárjait. Fellépnek: Vengaboys, Dr. Alban, Nana, DJ Sash, Corona, TNT, AD Stúdió, Groovehouse, UFO, Sipos F. Tamás.

Időpont: november 19. – Budapest, Hungexpo. További információ + jegyek itt.

Total Dance Festival

Koncert: Révész Sándor & Závodi János – Piramis évek

A 70-es – 80-as évek klasszikusai, mint a Kóbor angyal, az Ajándék vagy a Szállj fel magasra megvan? Némi hangulatidézésre irány Fehérvár.

Időpont: november 19. 20:00 – Székesfehérvár, FEZEN Klub. További információ és jegyvásárlás itt.

Könyv: Árnyékban éles fény vagy – A Radnóti házaspár fényképei

A könyv bemutatja a pár közös életének előzményeit, azokat a felvételeket is, melyek gyermek- és diákkoruk, megismerkedésük, majd jegyességük idején készültek. “Életük összefonódásával egyre több a közös fotó is. Külön fejezetben közöljük az abdai tömegsír exhumálásakor előkerült, rongálódott képeket, melyeket Radnóti Miklós az utolsó munkaszolgálatára magával vitt, továbbá az 1946 augusztusában, közös életük végén, a költő újratemetése alkalmával készült hivatalos fényképfelvételekből néhányat.”

Jaffa kiadó
Jaffa kiadó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik