Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között.
Mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a szállodaépület termeit, ahol ételekkel, italokkal és programokkal várják a vendégeket.
Az idei évben fordulóponthoz érkezett a Gellért Szálló ismert borfesztiválja, hiszen névadója születésének 1700. évfordulója tiszteletére Szent Márton-emlékévet ünneplünk 2016-ban. Ennek apropóján a Szent Gellértről elnevezett szálloda hagyományos, immár négy naposra nőtt Márton napi Borfesztiválja a gasztronómia és művészetek számos szentjét is megidézi.
Csütörtökön a februári Indoor Sörfesztivál beharangozójaként 20 kézműves sört lehet kóstolni, pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat. Szirbek István művészettörténésszel egy bortörténeti, Katona Csaba történésszel sörtörténeti túrán vehetnek részt a vendégek.
Az idei borfesztivál kortárs művészeti kiállítással, Vajda Pierre által moderált sajtkurzussal és borvacsorával is jelentkezik, amelynek háziasszonyai Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter, a főszereplők pedig az ország csúcséttermeinek képviselői lesznek.
Mindkét nap lesz After Party is, ahol fellép a Compact Disco és a Kelemen Kabátban.