Kultúra

Nemcsak nyomasztó, de para is lesz Amy Adams ufós sci-fije

Új előzetest kapott az Érkezés, amelyben senki sem fogja tudni, mit is akarnak a Földre látogató bizarr idegenek.

A mostanában már a részben Magyarországon készülő Szárnyas fejvadász 2-t forgató Denis Villeneuve rendezésében készült az Érkezés (Arrival) című sci-fi thriller, amelyhez még augusztus közepén jött ki az igencsak ígéretes és nyomasztó első előzetes. A külföldi kritikusok szerint “kihagyhatatlan” produkcióhoz most megérkezett az utolsó trailer, illetve a végleges poszter is, melyek egyaránt roppant ígéretesnek festik le az ufós sci-fit.

Paramount Pictures
Paramount Pictures

Miként az a kedvcsinálóból is kiderül, a nyomokban A függetlenség napját idéző Érkezésben méretes (és bizarr) űrhajóikon földönkívüliek látogatnak bolygónkra, hogy aztán világszerte a városok fölé közelítve jól beparáztassák az emberiséget. A film hősnőjét Amy Adams alakítja, aki a nyelvész Dr. Louise Banks szerepében azt a feladatot kapja az amerikai kormánytól, hogy próbáljon meg szót érteni a hajóikban csendben kuksoló idegenekkel, ezzel segítve újdonsült partnerét, Ian Donnellyt (Jeremy Renner), akinek az a dolga, hogy kiderítse, békés szándékkal érkeztek-e az űrlények, vagy sem.

Az ötszörös Oscar-jelölt Adams és a Sólyomszemként befutott Renner mellett az aranyszoborral már rendelkező Forest Whitaker, illetve Michael Stuhlbarg játsszák a mellékszerepeket a sci-fiben, amely november 10-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik