Kultúra

Szívbemarkoló történettel ríkat meg a Pixar legújabb rövidfilmje

Ember legyen talpán, aki nem morzsol el egy könnycseppet a gyönyörűen animált alkotás után.

A napokban került fel a világhálóra a lent látható Borrowed Time (Kölcsönvett idő) című animációs rövidfilm, amelyet az immár legendás Pixar stúdió két animátora, Andrew Coats és Lou Hamou-Lhadj készített a szabadidejében.

A rövidfilm elkészítése 5 évet vett igénybe.A bűntudatról és az élet nagy csapásain túljutásról szóló alkotás egy megkeseredett sheriff tragédiáját meséli el, oly módon, hogy annak megértéséhez nincs szükség sem nyelvtudásra, sem átlagon felüli érzelmi intelligenciára.

Az alkotást író, animáló és rendező páros közül Coats árulta el egy interjúban, hogy a Borrowed Time annak a Pixar-féle kezdeményezésnek a gyümölcse, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy bármikor szabadon használják a stúdió felszereléseit:

Rengeteg technikai kihívással kellett szembenéznünk, mert csak ketten voltunk az egész munkára. Máskor egy-egy ilyen produkción több csapatnyi ember dolgozik. Szóval nekünk kellett megépítenünk és megcsinálnunk mindent.

Egy eleme azért mégiscsak akad az alkotásnak, amelyet nem a Coats – Hamou-Lhadj páros készített: a zenéje, melyet az Oscar-díjas Gustavo Santaolalla komponált.

Forrás: What’s Trending

Ajánlott videó

Olvasói sztorik