Kultúra

Sokba kerül a felelősöknek Harrison Ford lábtörése

Súlyos pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a produkciós céget, amely a színész 2014-es forgatási balesetéről tehetett.

A Star Wars: Az ébredő Erő brit produkciós cégét hosszas huzavona után végül 1,6 millió font (kb. 560 millió forint) bírságra ítélte a londoni bíróság azért a balesetért, amelyet Harrison Ford két évvel ezelőtt szenvedett a film londoni forgatásán. Mint emlékezetes, a Han Solót a hetedik epizódban utoljára megformáló

Ford 2014 nyarán törte el a lábát a Pinewood stúdióban, amikor rácsukódott a díszlet egyik hidraulikus ajtaja.Az esetet követően a brit egészségügyi és biztonsági hivatal a munkahelyi egészségi és biztonsági törvények megsértése miatt perelte be a Walt Disney leányvállalataként működő Foodles Production nevű brit céget, amelynek aztán a tegnap megszületett bírósági döntés értelmében fizetnie kell a 74 éves színésznek. Az ügyben eljáró észak-londoni Aylesbury bíróság kimondta, hogy a Foodles megsértette az egészségi és biztonsági szabályokat, miután nem tájékoztatta Fordot a forgatás kockázatairól.

Ha bevonták volna Ford urat a megbeszélésekbe, akkor legalább felkészülhetett volna a rá leselkedő veszélyre.

– fogalmazott döntése indoklásában a bíró. A tárgyalások során az is elhangzott, hogy

Harrison Ford akár meg is halhatott volna a balesetben, ugyanis a rázuhanó ajtó súlya felért egy kisebb autóéval.

A Foodles Production illetékesei a tárgyalás során elismerték, hogy hibázott a cég és utóbb még közleményt is kiadtak, amelyben bocsánatot kértek Harrison Fordtól.

Forrás: BBC News

Ajánlott videó

Olvasói sztorik