Kultúra

Brad Pitt nácikra vadászik és Marion Cotillarddal kavar

Mindezt a Szövetségesek című kémfilmben, amelynek megérkezett az első hosszabb előzetese.

A Gyönyörű mocsokságok szkriptjéért Oscar-díjra jelölt Steven Knight forgatókönyvéből a Forrest Gump rendezéséért aranyszobrocskával kitüntetett Robert Zemeckis készíti a Szövetségesek (Allied) című különleges drámát, amely a háborús film, a romantikus dráma és a kémfilm zsánereit fogja ötvözni. A produkcióban a fél világot nemrégiben válásával felzaklató Brad Pitt és a sokoldalúságát már többször is bizonyító, a Piafért Arany Glóbuszt és Oscar-díjat nyert Marion Cotillard játssza a két főszereplőt.

Az új előzetese alapján izgalmasnak ígérkező filmben mindenki Bradje egy Max Vatan nevű brit kémet alakít, aki 1942-ben egy casablancai küldetés során megismerkedik az ugyancsak hazája parancsára odavezényelt, francia Marianne Beausejour-val (Cotillard). A német tisztek kiiktatásával megbízott ügynökök a küldetés teljesítését követően olyannyira egymásba habarodnak, hogy úgy döntenek, közösen új életet kezdenek Londonban. Rövidesen jegybe kelnek, később gyerekük is születik és éveken át élnek nagy boldogan, mígnem aztán az ’50-es években a brit titkosszolgálat kideríti, hogy Marianne valójában kezdettől fogva az ellenségnek dolgozik. Ezért aztán Vatan 72 órát kap a feletteseitől, hogy bebizonyítsa kedvese ártatlanságát, mert máskülönben likvidálnia kell a nőt.

Az ironikus módon a Badet és Angelinát összehozó Mr. és Mrs. Smith múltszázadi változatának tűnő Szövetségesek december 1-jén fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik