Kultúra

A Ragyogás óta nem láttál olyan zseniális Stephen King-adaptációt, mint ez az animációs film

Keresztesi Ferenc
Keresztesi Ferenc

újságíró. 2016. 10. 06. 10:00

A rémálomszerű alkotás a horror mesterének egyik korai gyöngyszemét dolgozza fel.
Korábban a témában:

Bizonyos Adriano Gazza munkáját dicséri az a lent látható animációs rövidfilm, amely a Stephen King által Richard Bachman álnéven írt A Hosszú Menetelés (The Long Walk) című regény cselekményét dolgozza fel, méghozzá valami félelmetesen zseniális módon.

A Hosszú Menetelés története a nem túl távoli jövőben játszódik és arról szól, hogy Amerikát totális diktatúra uralja, melyben a renitens fiatalokat szisztematikusan begyűjtik és táborokba hurcolják. A tizenéves fiúk számára egyetlen kiugrási lehetőség kínálkozik: a minden évben megrendezett Hosszú Menetelés, amelyet országszerte százezrek figyelnek és a tévé is közvetít. A Menetelés során száz fiú indul útnak egy megadott útvonalon, amelyet gyalogszerrel, legalább 4 mérföld/óra átlagsebességgel kell teljesíteni. A Hosszú Menetelésnek végül csakis egy győztese lehet, ugyanis az elfáradókat a katonák kivétel nélkül kivégzik.

Az 1979-ben megjelent horror animált adaptációján a főleg zenés videókkal foglalkozó Gazza a saját bevallása szerint 5 évig dolgozott, de mi tagadás: megérte a fáradtságot, mert a végeredmény mesteri lett. A rövidfilm alatt egyébként a regényből hallhatunk részleteket, amelyeket a nem túl ismert, de kiváló orgánumú Jimmy Pritts olvas fel.

Forrás: The Verge
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.