Kultúra

Eldőlt: trilógia lesz a Jurassic Worldből

És már az is megvan, hogy ki fogja levezényelni az elképesztő kasszasikerré vált dínós mozi második és harmadik részét.

A múlt héten kezdődött az idei Torontói Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen a Szólít a szörny (A Monster Calls) című fantasyjével részt vevő Juan Antonio Bayona rendező a Latino Review magazinnak számolt be arról, hogy miután a Jurassic World direktora, Colin Trevorrow elvállalta a Star Wars IX rendezését, átvette a helyét a franchise folytatásában.

Nagy projekttel bízta meg a Universal Pictures stúdió a tehetséges Juan Antonio Bayonát. Fotó: Getty Images
Nagy projekttel bízta meg a Universal Pictures stúdió a tehetséges Juan Antonio Bayonát. Fotó: Getty Images

A Hollywoodban a 2007-es Árvaházzal befutott spanyol rendező azt is megerősítette, hogy a Jurassic World második epizódját 2018-ban tervezik bemutatni a mozikban. A folytatás egyébként nyilvánvalóan nem is volt kérdéses, hiszen a tavaly bemutatott szuperprodukció világszerte laza 1,6 milliárd dollárt termelt a Universal Pictures stúdió számára.

Az egész Jurassic World eleve egy trilógia Colin Trevorrow elképzelése szerint. Jelenleg a második epizódot írjuk és nagyon izgalmas, hogy hova fut ki a történet. Steven Spielberg mozijain nőttem fel, szeretem a filmjeit és ezt az örökséget, ezért fontos kérdés, hogy az örökséghez is hűek legyünk és egyúttal olyan új szereplőket is bevonjunk a történetbe, akiket a nézők elfogadnak. Még hat hónapunk van a forgatásig, eddig minden jól haladt. De most igazán izgalmassá vált a dolog.

– mondta Bayona, aki azt is hozzátette, szerinte a producerek és Trevorrow valószínűleg az Árvaház és a 2012-es A lehetetlen című filmjei miatt bízták meg őt a munkával.

A Jurassic World 2 forgatókönyvéről még vajmi keveset lehet tudni, annyi azonban már kiszivárgott, hogy akárcsak a tavalyi film esetében, úgy ebben is újfajta őslényeket ismerhetünk majd meg. A sequel forgatása Hawaiin kezdődik majd jövő tavasszal és a premiert 2018. június 22-re tűzték ki. Bayona aktuális új filmje: a Liam Neeson nevével fémjelzett Szólít a szörny pedig október 27-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Forrás: Collider, Latino Review via MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik