Kultúra

Meghalt Alexis, az Arquette család transznemű tagja

A Ponyvaregényben és a Nászok ászában is feltűnt színésznő 47 éves volt.

Hosszan tartó betegség következtében tegnap hunyt el Alexis Arquette amerikai színésznő és melegjogi aktivista, a nagynevű színészcsalád transznemű tagja. A Deadline beszámolója szerint a halála pillanatában az egész családja vele volt, így a testvérei, Richmond, David, Patricia és Rosanna, illetve a szülei, Lewis Arquette és Brenda Denaut is.

Eredeti nevén Robert Arquette 1969 júliusában látta meg a napvilágot Los Angelesben és színészkedni már a 20-as évei elején elkezdett. Néhány kisebb tévés szerep mellett az évtizedek során olyan mozifilmekben tűnt fel, mint Az utolsó kijárat Brooklyn felé, Az utolsó nyár, az Egerek és emberek, Az elveszett brigád, az Édeshármas, a Ponyvaregény, a Feketén-fehéren, a Frank és Jesse, az Amit sohasem mondtam el neked, az Azt hiszem, igen!, a Nászok ásza, a Csak nőt ne ölj!, a Chucky menyasszonya, A csaj nem jár egyedül, a Rendőrbosszú, a Bikinis bombázók bevetésen, az Újra a nulláról és a Kavarás.

Robert 2006-ban esett át nemi átalakító műtéten, majd felvette az Alexis Arquette nevet. Utolsó szerepét a jelenleg már az utómunkálatokat taposó Citizens című drámában vállalta. Az utolsó kívánsága pedig az volt, hogy a halálakor legyen mellette az összes testvére és játsszák le neki David Bowie “Starman” című örökzöldjét, amely a Golden Globe- és Oscar-díjas nővére, Patricia Arquette tegnapi Twitter-posztjából derült ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik