Kultúra

Meghalt Jon Polito, a Coen testvérek egyik kedvenc színésze

A kiváló karakterszínészt 65 éves korában érte a halál.

Elhunyt Jon Polito amerikai színész, aki csütörtökön egy Los Angeles-i kórházban vesztette életét. Az évek óta rákkal küzdő színész halálának hírét az a John McNaughton rendező jelentette be, aki a Gyilkos utcák és A horror mesterei című sorozatban is együtt dolgozott Politóval.

Az 1950-ben a Pennsylvania állambeli Philadelphiában született, de színészkedni csak 31 éves korában kezdett. Eleinte főként tévésorozatokban kapott epizódszerepeket, majd aztán a ’80-as évek második felétől már mozifilmekben is feltűnt, így játszott pl. a Fegyvertelen, de veszélyes, a Hegylakó, A hallgatag bunyós, Az újonc, a Rocketeer, Az éjszaka mélyén, A holló, a Szupermanus, a Kutyavilág, a Született szerelmesek, A panamai szabó, A fegyverforgató, a Stuart Little, kisegér, a Féktelen balfékek, A dicsőség zászlaja, az Amerikai gengszter, a Gengszterosztag és a Nagy szemek című produkcióban is. A ’90-es évek elején megismerkedett a Coen testvérekkel, akik aztán több filmjükben is szerepet kínáltak neki – ezek A halál keresztútján, a Hollywoodi lidércnyomás, A nagy ugrás, A nagy Lebowski, illetve Az ember, aki ott se volt című alkotások voltak.

Az évtizedek során több, mint 200 nagyjátékfilmben és tévésorozatban felbukkanó Politót utoljára a Major Crimes című krimisorozatban láthatták a nézők, míg legutolsó szerepét a jelenleg is forgó The Maestro című filmben vállalta, amely 2017-ben fog a mozikba kerülni.

Forrás: Deadline, IMDb

Ajánlott videó

Olvasói sztorik