Kultúra

Majdnem iszonyú béna címe lett a Vissza a jövőbe filmeknek

Alighanem az emberek nagy részének a Vissza a jövőbe filmek jelentették az első találkozást az időutazással. A film zsenialitása megkérdőjelezhetetlen, még akkor is, ha pont az időutazás kapcsán azért jócskán vannak benne ellentmondások. Mindenesetre a Vissza a jövőbe popkultúrális jelentősége megkérdőjelezhetetlen. Íme pár dolog, mindenféle magyarázat nélkül:

Utólag érdekes belegondolni, hogy a Vissza a jövőbe mennyi ponton elbukhatott volna, az egyik ilyen sarkalatos pont maga a cím, amelyet a filmet kiadó stúdió megpróbált időközben megváltoztatni. Az Universal akkori igazgatója, Sid Sheinberg egy levelet juttatott el a film producerének, Steven Spielbergnek, hogy bár remeknek találják az eredeti címet, ám ők mégis inkább a

Space man from Pluto, vagyis az Űrember a Plútóról 

címet adnák a produkciónak.

Továbbá változtattak volna a szereplők szövegein is, itt a “Vissza a jövőbe” részeket cserélték volna ki, hogy a szókapcsolat még véletlenül se hangozzon el egyik színész szájából sem.

Spielberg a válaszában humorosnak nevezte a javaslatot, majd arra bíztatta Sheinberget, hogy szórakoztassa még őket ilyen levelekkel. Szerencsére a stúdió egy idő után feladta a próbálkozást és maradt az eredeti cím, amivel végül hatalmas sikert futott be a trilógia.

Íme a változtatási javaslatról szóló Twitter-bejegyzés, ami nemrég került ki az internetre, de azóta már több mint 3 ezren osztották tovább.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik