Kultúra

J. K. Rowling Harry Potter spinoffokat ír

A három rövid e-könyv szeptember 6-tól érhető el, és roxforti eseményeket mesél majd el.

J. K. Rowling szemlátomást nem tud szabadulni a Harry Potter-univerzumtól, ezúttal három olyan rövid sztorit mesél el, amelyek a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola néhány figurájával történtek meg.

A Pottermore Presentsszéria a hivatalos Harry Potter-honlapon megjelent elbeszéléseket gyűjti össze, s előkerül többek között Horatius Lumpsluck, a Roxfort bájitaltanára, Minerva McGalagony, a Griffendél ház vezető tanára, és Dolores Umbridge, aki a sötét varázslatok kivédésének tanáraként és a mágiaügyi minisztérium tisztségviselőjeként is feltűnt a hétrészes regényfolyamban, valamint annak mozis adaptációjában.

A nagyjából tízezer szavas, 63-79 oldalas elektronikus könyvek kiegészítésként szolgálnak majd a világszerte több mint 450 millió példányban elkelt Harry Potter-könyvekhez. Rowling többször is írt már új elbeszéléseket a honlapjára. Nemrég került a könyvesboltok polcaira új Potter-története, amely a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című kétrészes, Londonban bemutatott színdarab szövegkönyve.

Ráadásul ha ez nem lenne elegendő, a Harry Potter-sorozat világához tartozó Legendás állatok és megfigyelésük című fiktív tankönyvre épülő filmtrilógia első része is idén novemberben érkezik a mozikba.

Forrás: LA Times, MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik