Kultúra

Már az Enterprise legénysége uralja az amerikai mozikat

Jött, látott, és át is vette a vezetést a Star Trek 3, ellenben az Amikor kialszik a fény és a Jégkorszak 5 is meglepően gyengén kezdett.

Ahogyan az előzetesen borítékolható is volt, a hétvégén megdőlt A kis kedvencek titkos élete tengerentúli uralma, csakhogy a vezetést végül nem a fő riválisnak tartott Jégkorszak 5, hanem a Star Trek: Mindenen túl vette át, amely 59,6 millió dollárral nyitva nyomta le a lökött háziállatok moziját. Utóbbi a második helyre kényszerült a maga 29,3 milliójával, míg a múlthéten ezüstérmesként debütáló Szellemirtók 21,6 millióval ugyan megtartották a sorrendet és harmadikok lettek, azonban nagy mázlijuk volt, ugyanis csak néhány ezer dollárral szedtek össze többet a negyediknek megérkező Amikor kialszik a fénynél.

Szintén nem sokon múlott, de még a negyedik helyért vívott küzdelemben is alulmaradt a Jégkorszak: A nagy bumm, amely nemhogy nem tudott a lista élére törni, de miután 21 millióra volt képes, ezért meg kellett elégednie az ötödik pozícióval. Utána kisebb szakadék következik, majd a legutóbb még negyedik Szenilla nyomában már csupán 7,2 millió zöldhasúval foglalja el a hatodik helyet. Hetedikként a harmadikból hátra zuhanó és így a hét vesztese címet is elnyerő Tarzan legendája zárt 6,4 millióval, a nyolcadik pedig a 4,4 milliót gyűjtő Mike és Dave esküvőhöz csajt keres lett. Kilencedikként egy hatalmasat előreugró alkotást köszönthetünk: ez a Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party című doksifilm, amely Clintonnéről és pártjáról szól. Az egy hét leforgása alatt 28 pozíciót javító film 3,7 milliót szedett össze és ezzel még a The Infiltrator elé is bepofátlankodott. A Bryan Cranston főszereplésével készült akciókrimi 3,3 millióval zárja a listát.

Figyelembe véve, hogy azért nem tarolta le az amerikai mozikat a Star Trek 3, jó eséllyel a héten érkező Jason Bourne le fogja nyomni a sci-fit, sőt: még a Mila Kunis neve fémjelezte Rossz anyák (trailer itt) is beleszólhat majd a bevételi lista élmezőnyének alakulásába.

A teljes hétvégi USA TOP 10 (július 22. – július 24.):

1. Star Trek: Mindenen túl – Hétvégi bevétel: $59,6m. Összbevétel: $59,6m. Gyártási költség: $185m.
2. A kis kedvencek titkos élete – Hétvégi bevétel: $29,3m. Összbevétel: $260,7m. Gyártási költség: $75m.
3. Szellemirtók – Hétvégi bevétel: $21,6m. Összbevétel: $86,8m. Gyártási költség: $144m.
4. Amikor kialszik a fény – Hétvégi bevétel: $21,6m. Összbevétel: $21,6m. Gyártási költség: $5m.
5. Jégkorszak: A nagy bumm – Hétvégi bevétel: $21,0m. Összbevétel: $21,0m. Gyártási költség: $105m.
6. Szenilla nyomában – Hétvégi bevétel: $7,2m. Összbevétel: $460,2m. Gyártási költség: $200m.
7. Tarzan legendája
– Hétvégi bevétel: $6,4m. Összbevétel: $115,8m. Gyártási költség: $180m.
8. Mike és Dave esküvőhöz csajt keres – Hétvégi bevétel: $4,4m. Összbevétel: $40,3m. Gyártási költség: $33m.
9. Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party – Hétvégi bevétel: $3,7m. Összbevétel: $3,8m. Gyártási költség: $12,5m.
10. The Infiltrator – Hétvégi bevétel: $3,3m. Összbevétel: $12,2m. Gyártási költség: $47m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik