Kultúra

Feszültségben nem lesz gyenge Oliver Stone Snowden-mozija

Új előzetest kapott a Joseph Gordon-Levitt címszereplésével készülő Snowden, amely ritka izgalmasnak ígérkezik.

Luke Harding 2014-ben kiadott The Snowden Files című könyve alapján A kelletlen útitársat is jegyző Kieran Fitzgerald forgatókönyvéből készül a Snowden című produkció, amelyet a háromszoros Oscar-díjas Oliver Stone rendez. A produkcióhoz már április végén megjelent az első előzetes, mígnem a jelenleg zajló San Diego-i Comic Conon leleplezték a vadiúj második trailert, amely hosszabb és feszkósabb is az előzőnél.

A Harding sokat méltatott könyvét feldolgozó film Edward Snowden személyes történetét meséli el, kezdve onnantól, hogy katona akart lenni, de egészségügyi okokból leszerelték, majd a briliáns elméje miatt az NSA és a CIA is alkalmazta, ahol felismerve a hírszerzési ügynökség azon technikáját, hogy a mobiltelefonjaikon keresztül hallgatják le az embereket, úgy döntött, kiszivárogtatja a módszert leleplező szigorúan titkos dokumentumokat. A hatalmas botrányt kiváltó húzása mellett Stone thrillere Snowden magánéletéről és a szivárogtatás arra gyakorolt kellemetlen hatásairól is közelebbi képet fog adni.

A pazar színészgárdájú Snowdenben a címszereplőt megformáló kétszeres Golden Globe-jelölt Joseph Gordon-Levitt mellett Shailene Woodley, Nicolas Cage, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson, Scott Eastwood és Timothy Olyphant játssza a mellékszereplőket.

A Snowden című thriller szeptember 16-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik